images/header/header-lappelein-winkeltje.jpg

mei 2020 lappelein corona tijd 14
De laatste week van de noodopvang hebben we gehad. Maandag 11 mei beginnen we weer op een "normale" manier met de dagopvang en een beperkte bso.
We hebben heerlijk en veel buiten gespeeld, het was prachtig mooi weer.


We hebben de 2de verjaardag van t gevierd. Wat vond hij het gezellig al die kindjes die voor hem zongen, het cadeautje en het trakteren. Lieve t van harte gefeliciteerd.

mei 2020 lappelein corona tijd 03 mei 2020 lappelein corona tijd 08 mei 2020 lappelein corona tijd 10

Moederdag

We hebben moederdag cadeautjes gemaakt en er heel veel gespeeld, gepuzzeld en geknutselt.

mei 2020 lappelein corona tijd 11  mei 2020 lappelein corona tijd 01  mei 2020 lappelein corona tijd 07  mei 2020 lappelein corona tijd 02 mei 2020 lappelein corona tijd 06
Ook kwam de vraag als we straks weer naar school gaan moet juf 1.50 km meter afstand van ons nemen maar hoeveel is dat eigenlijk ?? Wij het meetlint gepakt en op allerlei manieren de 1.50 meter uitgeprobeerd en laten zien. De afstand heeft veel indruk op de kinderen gemaakt, door ze het te laten zien krijgen zij er een beeld bij en dan is de afstand toch echt heel groot.

En als juf dan de hele dag in een plastic hokje zit. Dan kan ze ons toch niet helpen met schrijven, rekenen of puzzelen???? En mogen wij juf wel een knuffel geven omdat we haar gemist hebben ???
Nee skatties jullie mogen niet met juf knuffelen en juf zal ook niet in een plastic hokje zitten maar ze mag ook niet te dicht bij jullie komen. Dit vind juf waarschijnllijk ook erg jammer en lastig maar het kan even niet anders.
Nou zegt f kunnen we dan niet zorgen dat we het virus heel hard weg blazen dan kunnen we allemaal weer gewoon doen.
Was het maar zo makkelijk lieve f dan werd het allemaal wel snel weer gewoon.
Heerlijk deze kinderlogica.

mei 2020 lappelein corona tijd 04  mei 2020 lappelein corona tijd 05  mei 2020 lappelein corona tijd 09  mei 2020 lappelein corona tijd 12  mei 2020 lappelein corona tijd 13
Aan het eind van deze week moesten we afscheid nemen van 4 prachtig kinderen die bij ons in de noodopvang hebben gezetten, zij gaan vanaf maandag terug naar de eigen school en juffen.
Lieve c, j, s en j dank jullie wel voor de mooi tijd die wij met jullie mochten hebben. Heel veel succes en plezier op school.
Wij hebben het laatste speelgoed schoon gemaakt en de bso ruimte en de dagopvang opnieuw ingericht zodat we maandag onder strenge regels weer open kunnen.
Als iedereen zich houd aan de regels die wij toegestuurd hebben dan moet het goed komen.
Samen staan we sterk.


Aan het genieten van een klein stukje puur geluk@ kleinschalige kinderopvang lappelein.

 

 

Openingstijden

De openingstijden liggen tussen 6.30 uur en 19.00 uur.

Dat betekent ook dat de kinderen die na 18.00 nog bij de opvang zijn een warme maaltijd krijgen!

In het nieuws

Nieuwe jassen!

bedrijfskleding lappelein
Yes onze nieuwe jassen zijn binnen. Prachtig bedrukt door Promowear Discounter
Dank jullie wel ze zijn prachtig. Wij vallen lekker op bij de scholen.

Lees meer...

Appelboompjes doen het goed!

fruitboompje lappelein Twee jaar geleden hebben wij rondom de kinderopvang jonge appel en perenbomen geplant. Het eerste jaar hadden we wel appels niet zo veel en ook maar heel klein. We hadden geen peren.Dit jaar hebben we de appels al geplukt het waren onwijs veel en behoorlijk groot.De kinderen smullen er nu lekker van.

Lees meer...

Vakantie is weer voorbij!

lappelein 31 08 11
We hebben de afgelopen drie weken heerlijk buiten gespeeld met water, stoepkrijt en de fietsen. We hebben in de zijtuin verstoppertje gespeeld, beestjes gevangen en bekeken.Heerlijk dat mooie weer en vakantie.

Lees meer...


Kinderopvang Lappelein Erkend Leerbedrijf

Kinderopvang Lappelein is sinds april 2017 een erkend SBB leerbedrijf

pop2-vierkant-lappelein-heerenveen.jpg