images/header/header-lappelein-winkeltje.jpg
dag van de pedagogische medewerker presentjes lappeleinHet is vandaag, donderdag 16 septeber 2021, de dag van de pedagogisch medewerker.Trots op het team van kinderopvang lappelein.

vijf jaar lappelein kinderopvang
1 augustu 2016  - 1 augustus 2021.
Vandaag zijn wij jarig 🎉. 5 jaar kinderopvang lappelein.

lappelein 20210727 13

We hebben weer een hele gezellige week achter de rug.
Er is heel veel buiten gespeeld, we hebben gekleurd, er zijn tenten gebouwd en er is onwijs veel lol geweest.

lappelein bhv 01

Het team van lappelein heeft vanavond de bhv training weer gedaan.
Blussen en vlam in de pan blijft toch altijd eng. Maar we hebben het allemaal gedaan.

lappelein 210719 14

De afgelopen twee weken waren weer erg gezellig.
We zijn heel veel buiten geweest.
De laatste dag voor de vakantie hadden de collegas een soort van spel estafette opgezet. Twee teams tegen elkaar. Jeetje wat zijn dit kids fanatiek zeg en wat een lol hebben ze met elkaar gehad. Ook moesten ze met het team de mooiste regenboog tekenen, mooi om te zien al dit kids languit op de grond met stoepkrijt en maar kleuren. Er is gevoetbalt, het lummelspel is gespeeld en er is gewoon heel veel plezier gemaakt.

kookstudio de dependance 2

Wat hebben wij vrijdagavond een gezellig personeelsuitje gehad. We zijn gezellig naar Kookstudio de Dependance aan de herenwal geweest. Daar hebben we onder leiding van kok David Kappetein Wereldse tapas gemaakt.

vriendschappen 13

Wat is het toch mooi dat je bij de kinderopvang vriendschap kan en mag opbouwen hoe klein je ook bent.
Onze grote vriend j had het er maar druk mee, dikke maatjes geworden met w. Beide heren spreken hun eigen taal maar ze begrijpen elkaar zonder woorden. Prachtig om te zien
J vind z ook super leuk en ook met haar kan hij lezen en schrijven, z en j begrijpen elkaar.

vaderdag 2021 2

Hier wordt hard gewerkt aan het geheime project. Vaderdag 2021

insectenhotel etc 19 Van domenica hebben we een prachtig nieuw insekten hotel gekregen, zodat we nog meer kunnen kijken naar de bijen, pissebedden, mieren, vlinders enz. Hij staat bij de appelbomen, moestuinen en het gras zodat er allerlei verschillende insekten gebruik kunnen maken van het hotel.

20210619 kinderopvang lappelein 44
Heb even een paar weken niet geschreven. Maar wat hebben wij gezellige drukke weken achter de rug. Er waren onwijs veel kinderen jarig. Dus er was bijna elke dag wel een feestje te vieren. L, T en S mochten 4 kaarsjes blazen, en gaan naar de basisschool, bij ons schuiven ze door naar de BSO. N en K kregen 2 kaarsjes, N heeft er 8 uitgeblazen,, D mocht 7 uitblazen, G mocht 1 kaarje uitblazen, B mocht er 5 uitblazen, S mocht 3 kaarsjes uitblazen, voor domenica waren er 26 kaarsjes en voor marjolein 51.

kaart van de wereld bso

Het 2e weekend klussen zit er op. We zijn nu bezig met het aanbrengen van kleur in de BSO. Wat vinden jullie van onze prachtige kaart van de wereld op de muur?

Deel 2 van de tuin is ook weer schoon en opgeruimt.Alle moestuin bakken zijn geplaatst en gevuld. Dus nu graag overdag heel veel zon en in de nacht regen zodat de groente maar snel mag groeien.We hebben komkommer, aardbeien, wortelen radijs tomaat, sla andijvie rode bieten snijbiet en spinazie.Daarnaast de appel en peren bomen en de aalbessen. Wat zou het mooi zijn als we deze zomer groente en fruit uit eigen tuin kunnen eten

lappelein 20210516 01 Vandaag druk bezig geweest in de tuin, de eerste helft is opgeruimd en schoon. Bloementuin weer ingezaaid, nu maar hopen dat er straks een prachtig bloemenveld staat.Eerste moestuin bak groente stekken in gezet.

lappelein 05 07 12

We hebben heel veel buiten gespeelt, heerlijk in het zonnetje.

lappelein 20210427 17
Het is al weer een tijdje geleden dat ik wat geschreven heb. We hebben het erg druk maar o zo gezellig.
We hebben heel veel verjaardagen gevierd.

lappelein pasen 2021 01
De afgelopen twee weken stonden in het teken van pasen en mooi weer. Wat hebben we lekker en veel buiten gespeeld, stoepkrijten, fietsen, klimmen en klauteren.

voorjaar 22
We hebben de lente naar binnen gehaald: Simone heeft paaskransen met de kinderen gemaakt,🐰 bernadette is met verf en sponsjes aan de gang geweest en heeft met de bso paasborden gemaakt.
Anna heeft met de kinderen paasbakjes gemaakt en samantha heeft met de kinderen vogels gemaakt.

lappelein maart 07
We zijn weer lekker buiten geweest tussen de regenbuien door, het was fris maar zo lekker.

We hebben film gekeken even bankhangen onder een dekentje, we doen dit niet gauw maar soms hebben we het even nodig, lekker relaxen alles mag en niets hoeft.

sneeuwpret 05

We hebben heerlijk buiten gespeeld in de sneeuw, prachtig was dat, sommige kinderen wilde niet meer naar binnen want ja zoveel sneeuw hadden heel veel kinderen nog nooit gezien.

Er is erg veel gespeeld met de kralen en het constructie matriaal. Heerlijk bouwen en zorgen dat wielen gaan draaien zo onwijs leuk.

noodopvang corona lappelein 01  noodopvang corona lappelein 04 noodopvang corona lappelein 08 noodopvang corona lappelein 15 noodopvang corona lappelein 16 noodopvang corona lappelein 18
Ook is er veel muziek gemaakt en als er even niemand met je mee wil doen dan ga je lekker als solomuziekant aan de slag en gebruik je alle instrumenten die je vinden kan. Heerlijk al die herrie.

S en j mochten hun verjaardag vieren. Mooie feestmuts, heerlijke traktaties en prachtige cadeautjes.

noodopvang corona lappelein 24 noodopvang corona lappelein 07   noodopvang corona lappelein 09 noodopvang corona lappelein 05 noodopvang corona lappelein 02

noodopvang corona lappelein 06 noodopvang corona lappelein 10 noodopvang corona lappelein 25


Kimberly, anna en simone hebben hun verjaardag ook met ons gevierd, chips en taart gegeten. De kinderen vonden het heerlijk.


Kimberly heeft op verzoek van onze kleine tuttebel nageltjes gelakt dit wilde ze zo graag want mama heeft dat ook.

noodopvang corona lappelein 03 noodopvang corona lappelein 13
Afgelopen week hebben we met de kinderen schudsneeuwballen gemaakt., wat een feest was dat.

noodopvang corona lappelein 12 noodopvang corona lappelein 23

Vrijdag hebben we afscheid genomen van j en j. Zij zijn tijdens de noodopvang elke dag bij ons geweest nu gaan ze terug naar hun eigen school. Lieve j en j dank jullie wel dat jullie bij ons waren en dat wij er aan mee mochten werken om jullie te zien groeien tot prachtige mimimensjes.


Al met al hebben we ons prima vermaakt en gaan we vanaf maandag 8 februari de reguliere dagopvang weer opstarten, eindelijk alle kinderen van 0 tot 4 jaar weer terug. De bso blijft voorlopig nog dicht . Alleen met een heel zwaar pakket aan maatregelen mogen we noodopvang aanbieden in de bso.
We gaan kijken hoe we dit goed gaan invullen.
Voor nu nog even afwachten of de scholen wel open gaan met code rood.

noodopvang corona lappelein 11noodopvang corona lappelein 14noodopvang corona lappelein 17noodopvang corona lappelein 19noodopvang corona lappelein 20noodopvang corona lappelein 21noodopvang corona lappelein 22noodopvang corona lappelein 26


Aan het genieten van een klein stukje puur geluk@kleinschallige kinderopvang lappelein.

 

Openingstijden

De openingstijden liggen tussen 6.30 uur en 19.00 uur.

Dat betekent ook dat de kinderen die na 18.00 nog bij de opvang zijn een warme maaltijd krijgen!

In het nieuws

Dag van de pedagogische medewerker!

dag van de pedagogische medewerker presentjes lappeleinHet is vandaag, donderdag 16 septeber 2021, de dag van de pedagogisch medewerker.Trots op het team van kinderopvang lappelein.
Lees meer...

HOERA! 🥳 5 jaar Lappelein!!!

vijf jaar lappelein kinderopvang
1 augustu 2016  - 1 augustus 2021.
Vandaag zijn wij jarig 🎉. 5 jaar kinderopvang lappelein.

Lees meer...

De vakantie is begonnen!

lappelein 20210727 13

We hebben weer een hele gezellige week achter de rug.
Er is heel veel buiten gespeeld, we hebben gekleurd, er zijn tenten gebouwd en er is onwijs veel lol geweest.

Lees meer...


Kinderopvang Lappelein Erkend Leerbedrijf

Kinderopvang Lappelein is sinds april 2017 een erkend SBB leerbedrijf

pop3-lappelein-heerenveen.jpg