logo kinderopvang lappelein heerenveen 350

klachtenvrij 2019klachtenvrij 2020klachtenvrij 2021klachtenvrij 2022

Kinderopvang Lappelein
Kinderopvang Lappelein
Kleinschalige kinderopvang in Heerenveen

Kinderopvang in Zandvoort: Diversiteit, kwaliteit en toegankelijkheid

In de gemeente Zandvoort is een divers aanbod aan kinderopvangvoorzieningen beschikbaar, gericht op kinderen van verschillende leeftijden en behoeften. Deze opvangopties zijn ondergebracht in kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang (BSO), voorzieningen voor gastouderopvang (VGO) en gastouderbureaus. Het doel van deze opvangvormen is om kinderen een veilige, leerzame en speelse omgeving te bieden, waarbij ouders ondersteuning krijgen bij het combineren van werk en gezin. Dit artikel biedt een overzicht van de beschikbare kinderopvangvormen in Zandvoort, met aandacht voor voorbeelden van instellingen, subsidies en regelgeving.

Soorten kinderopvang in Zandvoort

In de gemeente Zandvoort zijn vier vormen van kinderopvang aanwezig, namelijk:

  1. BSO (buitenschoolse opvang): BSO is gericht op kinderen van 4 tot en met 12 jaar en biedt opvang op scholen, na schooltijd en op vrijdagen. Er zijn zes BSO-locaties in de gemeente Zandvoort.
  2. KDV (kinderdagverblijf): KDV biedt opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Er zijn zeven KDV-locaties in Zandvoort.
  3. VGO (voorziening voor gastouderopvang): VGO biedt opvang voor kinderen wanneer ouders onverwacht extra opvang nodig hebben. Er is één VGO-locatie in de gemeente.
  4. GOB (gastouderbureau): GOB’s bemiddelen tussen ouders en gastouders. In Zandvoort zijn er geen GOB’s aanwezig.

Deze informatie is afkomstig uit het Landelijk Register Kinderopvang en is geregistreerd op 2 juli 2025 (bron: [1]).

Voorbeelden van kinderopvanglocaties

Pippeloentje

Pippeloentje is een kleinschalig kinderdagverblijf in een rustige woonwijk van Zandvoort, vlakbij de uitvalsweg. Het kinderdagverblijf richt zich op baby’s, dreumesen en peuters en is onderverdeeld in drie horizontale groepen. Elke groep heeft een eigen, lichte ruimte die afgestemd is op de leeftijd en behoeften van de kinderen. De vaste leidsters zorgen voor een warme en verzorgende sfeer en bieden dagelijks uitdagingen en plezier. Buitenactiviteiten zijn een belangrijk onderdeel van het aanbod, met een royale tuin en de nabije duinen als speelplek. Pippeloentje is onderdeel van de SKiP Stichting kinderopvang (bron: [3]).

Kindercentrum Ducky Duck

Kindercentrum Ducky Duck is sinds 1994 actief in Zandvoort en is uitgegroeid van een klein kinderdagverblijf tot een multidisciplinair kindercentrum. Het centrum biedt opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar en is gevestigd in een multifunctioneel gebouw dat ook twee basisscholen en een bibliotheek bevat. Het kindercentrum heeft vier kinderdagverblijf groepen, een peuteropvang en vijf buitenschoolse opvanggroepen. In 2017 werd Duck Sport opgericht, een sportgerichte buitenschoolse opvang die gebruik maakt van de voetbalvelden en het duinterrein van SV Zandvoort. De pedagogische visie van Ducky Duck is gericht op een veilige, vriendelijke en rijke leeromgeving waarin kinderen zelf kennis kunnen opdoen en samen ontdekken (bron: [4]).

Subsidies en regelgeving voor kinderopvang

De gemeente Zandvoort biedt subsidies aan voor de uitvoering van peuteropvang, zowel regulier als met voorschoolse educatie. Deze subsidies zijn bedoeld om een kwalitatief hoogwaardig aanbod te stimuleren en het gebruik van peuteropvang toegankelijk te maken voor alle kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. De subsidies zijn onderdeel van de Uitvoeringsregeling subsidies Peuteropvang en Voorschoolse Educatie van de gemeente Zandvoort. Deze regeling was geldig van 1 januari 2018 tot 31 december 2021, maar is sinds 1 januari 2022 vervallen.

De subsidiecriteria zijn onder meer gericht op het aanbieden van peuteropvang gedurende een bepaalde hoeveelheid uren per jaar, met een maximum van 40 weken per jaar voor reguliere peuteropvang en anderhalf jaar voor VVE-peuteropvang. De subsidie is ook gericht op het stimuleren van sociale en emotionele ontwikkeling bij peuters, bijvoorbeeld door activiteiten die leiden tot het opbouwen van motorische vaardigheden en sociale contacten (bron: [5]).

Buitenschoolse opvang in Zandvoort

BSO Zandvoort biedt opvang voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en is een belangrijk onderdeel van het kinderopvangaanbod in de gemeente. Het doel van BSO is om kinderen een veilige en speelse omgeving te bieden waarin ze kunnen genieten en leren door te spelen en deel te nemen aan activiteiten. De activiteiten zijn divers en afgestemd op de leeftijd en behoeften van de kinderen. Regelmatisch worden activiteiten georganiseerd, zoals gecontroleerde wandeltochten over het strand of sportactiviteiten in samenwerking met lokaal sportverenigingen. BSO Zandvoort is onderdeel van de SKiP Stichting kinderopvang (bron: [6]).

Toekomst en ontwikkelingen

De kinderopvangsector in Zandvoort blijft zich ontwikkelen om aan de behoeften van kinderen en ouders te voldoen. Ondanks de vervallen subsidieregeling uit 2018 is er behoud voor een hoogwaardig en toegankelijk aanbod aan kinderopvang. De gemeente Zandvoort werkt samen met kinderopvanginstellingen om zowel de kwaliteit als de bereikbaarheid van de opvangvormen te verbeteren. De focus ligt op het bieden van een omgeving waarin kinderen zich kunnen ontwikkelen, leren en spelen, ondersteund door ervaren en betrokken medewerkers.

De diversiteit van kinderopvangvormen in Zandvoort zorgt ervoor dat ouders een breed spectrum aan opties kunnen kiezen, afhankelijk van hun levensstijl en de behoeften van hun kinderen. Het aanbod omvat zowel kleinschalige kinderdagverblijven als grotere kindercentra en buitenschoolse opvanginstellingen. Dit maakt de gemeente Zandvoort een aantrekkelijke locatie voor gezinnen die op zoek zijn naar een betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige kinderopvang.

Conclusie

In de gemeente Zandvoort is een breed en divers aanbod aan kinderopvang beschikbaar, gericht op kinderen van verschillende leeftijden en behoeften. Het aanbod omvat zowel kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, gastouderopvang en gastouderbureaus. De subsidies en regelgeving van de gemeente Zandvoort spelen een belangrijke rol in het stimuleren van een kwalitatief hoogwaardig en toegankelijk aanbod. Voorbeelden zoals Pippeloentje en Ducky Duck illustreren de diversiteit en kwaliteit van de kinderopvanginstellingen in de gemeente. De gemeente Zandvoort blijft zich inzetten voor een kindvriendelijke omgeving waarin kinderen zich kunnen ontwikkelen, leren en spelen, ondersteund door ervaren en betrokken medewerkers.

Bronnen

  1. AlleCijfers.nl - Kinderopvang in Zandvoort
  2. Stichting Skip Zandvoort
  3. Pippeloentje - Kinderdagverblijf Zandvoort
  4. Kindercentrum Ducky Duck
  5. Lokale regelgeving gemeente Zandvoort (CVDR639919)
  6. BSO Zandvoort
  7. Uitvoeringsregeling subsidies Peuteropvang en Voorschoolse Educatie 2018

Gerelateerde berichten

Een nieuwe locatie!

Vanaf maandag 11 december 2017 is Kinderopvang Lappelein te vinden op deze prachtige nieuwe locatie:

Kinderopvang Lappelein
Commandeurstraat 17
8442 AT Heerenveen
0513- 436658
06-13810429
[email protected]

Openingstijden

De openingstijden liggen tussen 6.30 uur en 19.00 uur.

In het nieuws

Nieuwe gevel voor BSO

nieuwe gevel bso lappeleinVorige week een nieuwe gevel bij de BSO gekregen. Nieuwe kozijnen, nieuw glas en deur.

Lees meer …

14 september: dag van de pedagogisch medewerker

dag van de pedagogisch medewerker 2022

Vandaag de dag van de pedagogisch medewerker. Denk u er even over na om deze kanjers in het zonnetje te zetten.

Lees meer …

Vier grote bakken appels uit eigen tuin!

appels uit eigen tuin
Gisteren met de kinderen alle appels van de bomen geplukt. Het zijn er weer onwijs veel, vier grote bakken vol.

Lees meer …


Kinderopvang Lappelein Erkend Leerbedrijf

Kinderopvang Lappelein is sinds april 2017 een erkend SBB leerbedrijf

Wie niet van een kind geniet, ziet het allermooiste niet

 

 

Tarieven