Filmpje van welpen die hun opvoeder terugzien
juli 6, 2025
De lichamelijke opvoeding speelt een cruciale rol in de opleiding van militairen bij Defensie. In het kader van de praktische militaire vorming en sport wordt aandacht besteed aan de fysieke gesteldheid van aspirant-officieren. Dit artikel bevat informatie over de rol van instructeurs in de lichamelijke opvoeding, de vereisten voor deelname aan opleidingen en de betrokkenheid van Defensie bij de fysieke ontwikkeling van militairen.
De lichamelijke opvoeding is een essentieel onderdeel van de militaire opleiding. Het is van belang dat de militairen fit zijn om hun taken goed uit te kunnen voeren. Daarom worden ze goed getraind in verschillende fysieke activiteiten. De instructeurs in de lichamelijke opvoeding spelen hierbij een belangrijke rol. Ze verzorgen lessen lichamelijke opvoeding en fysieke trainingen voor studenten die worden opgeleid tot officier bij Defensie.
De instructeurs in de lichamelijke opvoeding en sport zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de fysieke vaardigheden van de militairen. Ze geven les in verschillende sporten en vormgeving, waarmee ze de basis leggen voor de fysieke gesteldheid van de militairen. Deze opleiding is van groot belang voor de prestaties en het welzijn van de militairen.
De functie van instructeur lichamelijke opvoeding en sport is een vacature bij Defensie. Het salaris ligt tussen €1.900 en €2.700 bruto per maand, afhankelijk van het salarisniveau. Het salaris is gebaseerd op het salarisniveau schaal 6. Daarnaast zijn er ook secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 6,4%, betaald ouderschapsverlof, studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.
De functie heeft een tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vaste aanstelling. Het contract duurt drie jaar, en het aantal uren per week varieert tussen 19 en 38 uur. De locatie is Den Helder - KIM, Noord-Holland.
De militaire opleiding vereist bepaalde fysieke eisen. De aspirant-officieren moeten voldoen aan bepaalde fysieke tests, waaronder het uitvoeren van pull-ups, sit-ups en push-ups. Daarnaast moet een 4 kilometer speedmars binnen 24 minuten worden voltooid. Deze tests zijn bedoeld om de fysieke conditie en uitstraling van de aspirant-officieren te beoordelen.
De opleidingen bij Defensie zijn gericht op de voorbereiding op de eerste officiersfunctie. De militair-wetenschappelijke opleiding (MWO) duurt in totaal 4 tot 5 jaar, waarvan 1 of 2 jaar in het teken van de militaire opleiding en vorming staat. De overige jaren worden gewijd aan wetenschappelijk onderwijs, waarbij aandacht is voor de militaire aspecten door middel van voorbeelden uit de militaire praktijk.
De Nederlandse Defensie Academie (NLDA) biedt verschillende opleidingen aan voor militairen en burgers. De Korte Officiersopleiding (KOO) duurt 1,5 jaar en richt zich op de militaire opleiding en vorming. De Specialistenopleiding is een sterk verkorte militaire opleiding voor functionarissen waaraan Defensie geregeld behoefte heeft. Deze opleidingen zijn bedoeld voor personen met een vwo- of hbo-diploma.
De opleidingen zijn gericht op de voorbereiding op de eerste officiersfunctie en een carrière bij de krijgsmacht. Daarnaast biedt de Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW) externe studenten en Defensiepersoneel de mogelijkheid om binnen het bachelorprogramma van Militaire Bedrijfswetenschappen (MBW) losse modules te volgen op het gebied van veiligheid en risico.
Voor het solliciteren naar een militaire functie zijn er toelatingseisen en een toelatingskeuring. Deze toelatingskeuring bestaat onder andere uit een lichamelijk onderzoek, een sporttest, een psychologisch onderzoek en een veiligheidsonderzoek. Daarnaast kunnen er aanvullende keuringen zijn, afhankelijk van de functie waarop men solliciteert.
De selectiekeuring is van groot belang om te bepalen of iemand geschikt is voor een militaire functie. De toelatingseisen zijn eisen waar men altijd aan moet voldoen om bij de krijgsmacht te kunnen dienen. Ze gaan bijvoorbeeld over leeftijd, minimale lengte en nationaliteit, maar ook over ogen, oren, conditie en persoonlijkheid.
Bij de militaire opleiding wordt aandacht besteed aan samenwerking en leiderschap. De aspirant-officieren moeten in staat zijn om hun groepsleden te overtuigen van hun plan, hetgeen ze aangeleerd krijgen in de praktijk te brengen en doelgericht te blijven onder druk. De competenties die worden beoordeeld zijn: beinvloeden, leervermogen, resultaatgerichtheid, samenwerking en stressbestendigheid.
De opleidingen bij Defensie zijn gericht op het ontwikkelen van deze competenties. De aspirant-officieren leren samenwerken met hun groepsleden en een bijdrage leveren aan het gezamenlijk resultaat. Daarnaast leren ze om te gaan met druk, tijdsdruk, teleurstelling of gevaar en kalm en doelgericht te blijven.
De lichamelijke opvoeding is van groot belang in de militaire opleiding bij Defensie. De instructeurs in de lichamelijke opvoeding en sport spelen hierbij een cruciale rol in het ontwikkelen van de fysieke vaardigheden van de militairen. De opleidingen zijn gericht op de voorbereiding op de eerste officiersfunctie en een carrière bij de krijgsmacht. De toelatingseisen en selectiekeuringen zijn van groot belang om te bepalen of iemand geschikt is voor een militaire functie. De competenties die worden beoordeeld zijn beinvloeden, leervermogen, resultaatgerichtheid, samenwerking en stressbestendigheid. De militaire opleiding is gericht op het ontwikkelen van deze competenties, zodat de aspirant-officieren op een professionele manier kunnen functioneren in toekomstige functies.
Wie niet van een kind geniet, ziet het allermooiste niet