logo kinderopvang lappelein heerenveen 350

klachtenvrij 2019klachtenvrij 2020klachtenvrij 2021klachtenvrij 2022

Kinderopvang Lappelein
Kinderopvang Lappelein
Kleinschalige kinderopvang in Heerenveen

Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Nijmegen: Opleiding, Werkveld en Betrokkenheid

De opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) biedt een uitgebreid en praktijkgericht programma aan voor studenten die zich willen richten op het geven van lichamelijke opvoeding in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en andere onderwijsinstellingen. Deze opleiding staat bekend om haar uitgebreide inhoud, focus op praktijkgerichte opleiding en de mogelijkheid om innovatie in het vakgebied te realiseren. In dit artikel worden de kernaspecten van de opleiding, de toegangseisen, de werkgelegenheid en de betrokkenheid van studenten besproken, gebaseerd op de beschikbare informatie.

Opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) aan de HAN

De opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) aan de HAN is gericht op het ontwikkelen van professionele docenten die in staat zijn om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun lichamelijke ontwikkeling. De opleiding is gericht op zowel het geven van les in het basisonderwijs als het ontwikkelen van innovatieve sportstimuleringsprogramma’s. Tijdens de studie leren studenten hoe ze leerlingen kunnen motiveren, hoe ze een veilige omgeving kunnen creëren en hoe ze samenwerking kunnen opzetten met gemeenten, sportverenigingen en andere organisaties.

De opleiding is gericht op de actualiteit en is toegespitst op de behoeften van het huidige onderwijs. Er wordt gewerkt met alle facetten van sport en bewegen als basis: wedstrijd, show, avontuur, spel, gezondheid, recreatie. De opleiding heeft meerdere vormen: voltijd te Nijmegen en deeltijd te Arnhem. Studenten leren hoe ze jonge mensen enthousiast kunnen maken voor sport en bewegen, en hoe ze innovatieve activiteiten kunnen ontwikkelen.

Toegangseisen en Studiekeuze

De opleiding ALO is toegankelijk voor studenten met een mbo-4-afsluiting, een havo- of vwo-opleiding met overgangsbewijs naar leerjaar 4, of een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma. Daarnaast zijn er extra toelatingscriteria, zoals sportiviteit en het kunnen laten zien dat de kandidaat kan sporten en bewegen. Studenten met een topsportstatus kunnen gebruikmaken van extra ondersteuning en studiefaciliteiten. De opleiding is gericht op zowel de praktijk als het theoretische onderdeel, met een focus op pedagogische vaardigheden, lesgeven en het begeleiden van leerlingen.

Werkgelegenheid en Carrièrekansen

Na afloop van de opleiding hebben studenten verschillende carrièrekansen. Ze kunnen lesgeven in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs. Daarnaast zijn er ook banen buiten het onderwijs, zoals combinatiefunctionaris, buurtsportcoach of sportinstructeur. De opleiding stelt studenten in staat om innovatieve sportstimuleringsprogramma’s te ontwikkelen en te begeleiden, en werkt samen met sportverenigingen en andere organisaties.

Deelname aan stages en praktijkgerichte opleiding

Een belangrijk onderdeel van de opleiding is de stage. Tijdens het eerste jaar staat de praktijk centraal. Studenten lopen stages en doen mee aan sportdagen, toernooien en evenementen. In het tweede en derde jaar leren studenten hoe ze professioneel kunnen werken in het vakgebied, en kiezen ze een minor waarin ze hun kennis verdiepen of verbreden. De opleiding biedt veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ondersteuning vanuit het studentenbegeleidingsysteem.

Belangrijke onderwerpen en inhoud

De opleiding omvat een breed scala aan vakken, waaronder pedagogiek, sport en beweging, gezondheid, en onderwijsonderwijs. Studenten leren hoe ze leerlingen kunnen begeleiden bij hun motorische ontwikkeling, hoe ze innovatieve activiteiten kunnen ontwikkelen, en hoe ze een veilige omgeving kunnen creëren. Daarnaast leren ze samenwerkingen op te zetten binnen gemeentes op het gebied van sport en bewegen, en hoe ze professioneel kunnen werken in het vakgebied.

Onderwijs en innovatie

De opleiding is gericht op innovatie en professionalisering van het werkveld van de lichamelijke opvoeding. Studenten leren hoe ze in het eigen vakgebied échte verandering in kunnen zetten en hoe ze de opleiding kunnen brengen naar een hoger niveau. De opleiding stelt studenten in staat om een bijdrage te leveren aan innovatie in het bewegingsonderwijs, de sportpedagogiek en alles wat daarmee samenhangt.

Ondersteuning en begeleiding

Studenten krijgen veel begeleiding tijdens hun studie. Ze hebben een persoonlijke coach, de studieloopbaanbegeleider, die hen helpt bij hun ontwikkeling. Bijkomende ondersteuning is beschikbaar voor studenten met een topsportstatus, die hun sport en studie kunnen combineren. Ook is er ondersteuning beschikbaar via het HAN Student Support Center, een netwerk van experts op het gebied van studentenbegeleiding.

Samenvatting

De opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding aan de HAN biedt een uitgebreid en praktijkgericht programma aan voor studenten die zich willen richten op het geven van lichamelijke opvoeding in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en andere onderwijsinstellingen. De opleiding is gericht op de actualiteit en stelt studenten in staat om innovatie in het vakgebied te realiseren. Tijdens de studie leren studenten hoe ze jonge mensen enthousiast kunnen maken voor sport en bewegen, en hoe ze innovatieve activiteiten kunnen ontwikkelen. De opleiding biedt veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ondersteuning vanuit het studentenbegeleidingsysteem.

Bronnen

  1. Hogeschool Arnhem en Nijmegen - Leraar Lichamelijke Opvoeding
  2. HAN - Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO)
  3. Sport, voeding en leefstijl - Lectoraat
  4. Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) - HAN
  5. Sport en Bewegen - ROC Nijmegen
  6. Academie voor Lichamelijke Opvoeding
  7. Master Sport- en Bewegingsonderwijs - Fontys Hogeschool
  8. HAN - ALO-opleiding

Gerelateerde berichten

Een nieuwe locatie!

Vanaf maandag 11 december 2017 is Kinderopvang Lappelein te vinden op deze prachtige nieuwe locatie:

Kinderopvang Lappelein
Commandeurstraat 17
8442 AT Heerenveen
0513- 436658
06-13810429
[email protected]

Openingstijden

De openingstijden liggen tussen 6.30 uur en 19.00 uur.

In het nieuws

Nieuwe gevel voor BSO

nieuwe gevel bso lappeleinVorige week een nieuwe gevel bij de BSO gekregen. Nieuwe kozijnen, nieuw glas en deur.

Lees meer …

14 september: dag van de pedagogisch medewerker

dag van de pedagogisch medewerker 2022

Vandaag de dag van de pedagogisch medewerker. Denk u er even over na om deze kanjers in het zonnetje te zetten.

Lees meer …

Vier grote bakken appels uit eigen tuin!

appels uit eigen tuin
Gisteren met de kinderen alle appels van de bomen geplukt. Het zijn er weer onwijs veel, vier grote bakken vol.

Lees meer …


Kinderopvang Lappelein Erkend Leerbedrijf

Kinderopvang Lappelein is sinds april 2017 een erkend SBB leerbedrijf

Wie niet van een kind geniet, ziet het allermooiste niet

 

 

Tarieven