logo kinderopvang lappelein heerenveen 350

klachtenvrij 2019klachtenvrij 2020klachtenvrij 2021klachtenvrij 2022

Kinderopvang Lappelein
Kinderopvang Lappelein
Kleinschalige kinderopvang in Heerenveen

Opvoeding en verzorging van een Boomer-puppy

Een Boomer-puppy is een lieve, sociaal en aanhankelijk dier, dat vaak goed is met kinderen en anderen. De opvoeding van zo’n pup vereist aandacht, geduld en een consistente aanpak. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een Boomer-puppy op de juiste manier kunt opvoeden, verzorgen en trainen, gebaseerd op de informatie uit de bronnen.

Opvoeding en socialisatie

Een van de belangrijkste dingen bij de opvoeding van een Boomer-puppy is socialisatie. Volgens de bronnen is het belangrijk dat de pup vroeg en voldoende met andere honden, mensen en nieuwe situaties in aanraking komt. Dit helpt om angstige reacties te voorkomen en een veilig, zelfverzekerde hond te maken. De fokker moet al met de socialisatie beginnen, maar de verantwoordelijkheid ligt ook bij de eigenaar. Het is verstandig om de pup op een positieve manier aan te leiden met allerlei ervaringen. Hierbij moet je letten op het tempo van de pup en ervoor zorgen dat de ervaringen niet te intensief zijn.

Bij de socialisatie is het belangrijk om te letten op het gedrag van andere honden en kinderen. Je moet de pup goed begeleiden tijdens ontmoetingen en ervoor zorgen dat hij niet overweldigd wordt. Bovendien moet de pup voldoende rust krijgen om alle nieuwe ervaringen te verwerken. Dit is belangrijk voor zijn mentale en fysieke ontwikkeling.

Training en gedragsopvoeding

Een Boomer is intelligent en leergierig, waardoor hij snel kan leren. De opvoeding moet op een vriendelijke, duidelijke en consistente manier plaatsvinden. Het gebruik van positieve beloningen is hierbij essentieel. Bijvoorbeeld, als de pup een commando opvolgt, moet hij onmiddellijk beloond worden. In het begin kun je dit combineren met een snoepje en later alleen met een verbale beloning of een aai. Het is belangrijk om korte, duidelijke commando’s te geven en deze dagelijks te herhalen.

Er zijn meerdere commando’s die je kunt leren, zoals “kom”, “zit”, “lig”, “staan”, “omrollen” en “loslaten van een speeltje”. Daarnaast is het verstandig om je kinderen ook te leren omgaan met de hond. Dit helpt om wrijving te vermijden en de band tussen mens en dier te versterken.

Negatieven van ongewenst gedrag

Een effectief middel om ongewenst gedrag af te leren is het negeren van het gedrag. Bijvoorbeeld, als de pup veel aandacht zoekt met blaffen of opspringen, negeer dan het gedrag en geef daarentegen aandacht aan het gewenste gedrag. Dit werkt over het algemeen goed met puppy’s. Het is belangrijk dat het hele gezin en iedere bezoeker consequent aan dit programma deelneemt.

Straffen zijn hierbij niet nodig, tenzij het om extreem ongewenst gedrag gaat. Het is belangrijk om te weten dat honden die vaak gestraft worden, onzeker en angstig kunnen worden. Dit kan leiden tot defensief gedrag en zelfs tot bijtgedrag.

Vachtverzorging

De vacht van een Boomer is meestal langharig, maar kan ook ruwharig, krulharig of kortharig zijn. De verzorging van de vacht is daarom van groot belang. Het is belangrijk om de vacht regelmatig te borstelen om klitten te voorkomen en stof en vuil te verwijderen. Dit helpt ook om de vacht schoner en gezonder te houden. Voor langharige honden is het aan te raden om de vacht af en toe te laten trimmen door een hondentrimster, maar dit kan ook zelf gedaan worden.

De vacht rond de ogen moet niet te lang worden gelaten, zodat deze niet in de ogen groeit. Dit is een kleine moeite, maar helpt om de gezondheid van de ogen te waarborgen. Ook de nagels van de hond moeten regelmatig worden gecontroleerd. Als de hond vaak over harde wegen loopt, slijten de nagels vanzelf. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het verstandig om de nagels te knippen.

Voeding en gezondheid

De voeding van een Boomer-puppy moet afgestemd zijn op de individuele behoeften van de hond. Het is belangrijk om rekening te houden met het gewicht, het ras, de activiteiten, de leeftijd en de gezondheid. Er is veel variatie mogelijk qua vacht van Boomers, en daarom is er geen algemeen geldend advies te geven. Het is verstandig om de eerste tijd het voer te blijven geven wat de pup gewend is. Dit is vooral belangrijk voor de gezondheid en het gedrag van de pup.

De kosten van voeding zijn mede afhankelijk van welk type voer je kiest, maar reken op zo’n 20 euro per maand. Daarnaast zijn er ook terugkerende kosten zoals de hondenbelasting, de puppycursus, de dierenartskosten en eventuele verzekeringen.

Verzorging en gezondheid

De gezondheid van een Boomer-puppy is van groot belang. Er zijn verschillende aandoeningen waar de hond mee te maken kan krijgen, zoals patellaluxatie, oogaandoeningen en problemen met de ademhaling. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ouders van de pup aan de wettelijke criteria voldoen. Dit voorkomt dat de hond later gezondheidsproblemen krijgt.

De fokker moet al met de socialisatie beginnen, maar het is ook aan de eigenaar om dit verder te gaan. Het is belangrijk om te letten op de snuitlengte, neusgaten en ogen van de pup en de ouderdieren. Dit voorkomt dat je een hond koopt met gezondheidsproblemen.

Aanbevelingen en conclusie

Een Boomer-puppy is een lieve, sociaal en aanhankelijk dier dat goed is met kinderen en anderen. De opvoeding van zo’n pup vereist aandacht, geduld en een consistente aanpak. Het is belangrijk om de pup vroeg en voldoende met andere honden, mensen en nieuwe situaties in aanraking te brengen. Dit helpt om angstige reacties te voorkomen en een veilig, zelfverzekerde hond te maken.

De training moet op een vriendelijke, duidelijke en consistente manier plaatsvinden. Het gebruik van positieve beloningen is hierbij essentieel. De vachtverzorging is van groot belang, net als de voeding en gezondheid. De fokker moet al met de socialisatie beginnen, maar het is ook aan de eigenaar om dit verder te gaan.

Conclusie: Een Boomer-puppy vereist zorgvuldige opvoeding en verzorging. Met de juiste aanpak en aandacht wordt de hond een trouwe, gezonde en sociaal dier.

Bronnen

  1. https://www.doggo.nl/artikelen/aanschaf-van-een-hond/boomer-puppy/
  2. https://www.lhic.nl/hondenrassen/boomer/
  3. https://www.hondjes.nl/puppy-s/verzorging-van-een-boomer
  4. https://www.hondjes.nl/puppy-s/opvoeding
  5. https://www.licg.nl/honden/boomer/
  6. https://www.hondenplaza.nl/rassen/boomer/

Gerelateerde berichten

Een nieuwe locatie!

Vanaf maandag 11 december 2017 is Kinderopvang Lappelein te vinden op deze prachtige nieuwe locatie:

Kinderopvang Lappelein
Commandeurstraat 17
8442 AT Heerenveen
0513- 436658
06-13810429
[email protected]

Openingstijden

De openingstijden liggen tussen 6.30 uur en 19.00 uur.

In het nieuws

Nieuwe gevel voor BSO

nieuwe gevel bso lappeleinVorige week een nieuwe gevel bij de BSO gekregen. Nieuwe kozijnen, nieuw glas en deur.

Lees meer …

14 september: dag van de pedagogisch medewerker

dag van de pedagogisch medewerker 2022

Vandaag de dag van de pedagogisch medewerker. Denk u er even over na om deze kanjers in het zonnetje te zetten.

Lees meer …

Vier grote bakken appels uit eigen tuin!

appels uit eigen tuin
Gisteren met de kinderen alle appels van de bomen geplukt. Het zijn er weer onwijs veel, vier grote bakken vol.

Lees meer …


Kinderopvang Lappelein Erkend Leerbedrijf

Kinderopvang Lappelein is sinds april 2017 een erkend SBB leerbedrijf

Wie niet van een kind geniet, ziet het allermooiste niet

 

 

Tarieven