logo kinderopvang lappelein heerenveen 350

klachtenvrij 2019klachtenvrij 2020klachtenvrij 2021klachtenvrij 2022

Kinderopvang Lappelein
Kinderopvang Lappelein
Kleinschalige kinderopvang in Heerenveen

Academie voor Lichamelijke Opvoeding: Een uitgebreide opleiding voor toekomstige leraars

De Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) is een beroemd en uitgebreid opleidingstraject in Nederland dat gericht is op het opvoeden van toekomstige leraars in de lichamelijke opvoeding. Deze opleiding wordt aangeboden op meerdere hogescholen, waaronder de Hogeschool van Amsterdam (HvA), de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), de Fontys Hogeschool, de Haagse Hogeschool, de Hogeschool Windesheim en de Hanze. De ALO is een vierjarige hbo-opleiding die leidt tot het diploma Leraar 1e graad Lichamelijke Opvoeding. De opleiding is sterk gericht op praktijk, waarin studenten vanaf het eerste jaar al stages lopen en leeractiviteiten opbouwen. De combinatie van theorie en praktijk zorgt ervoor dat studenten zich goed kunnen voorbereiden op hun toekomstige beroep als leraar in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of speciaal onderwijs.

Opleidingsdoelen en inhoud

De ALO is gericht op het opvoeden van leraars die in staat zijn om leerlingen te begeleiden bij het ontwikkelen van hun beweeg- en sportvaardigheden. Tijdens de opleiding leren studenten alles wat nodig is om als leraar lichamelijke opvoeding te werken. Ze leren hoe je lessen ontwerpt, uitvoert en evalueert, en ze krijgen inzicht in de psychologie, pedagogiek, anatomie, fysiologie en biologische aspecten van bewegen. Daarnaast worden er vakken gegeven over de maatschappelijke aspecten van sport, zoals sociale vaardigheden, samenwerking en doorzettingsvermogen.

De opleiding is praktijkgericht en biedt studenten de kans om vanaf het eerste jaar stage te lopen in het onderwijs. Tijdens de opleiding leren studenten hoe je een evenement organiseert en behaal je een sportspecialisatie naar keuze. In het vierde jaar specialiseer je je door het volgen van een minor naar keuze. Je rondt je studie af met een eindstage. Na je opleiding kun je lesgeven binnen alle typen onderwijs: van basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs tot het universitair sportcentrum.

Toelatingseisen en studieadvies

De toelating tot de ALO is gericht op studenten met een passie voor educatie en sport. De opleiding is toegankelijk voor studenten met een mbo-opleiding op niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding. Voor studenten die een mbo-opleiding hebben gevolgd, is er de mogelijkheid tot een verkorte leerroute (VL), waarmee de opleiding in drie jaar kan worden afgerond. Daarnaast zijn er ook andere toegangswegen, zoals het Toelatingsonderzoek 21+ voor studenten die geen traditionele toegangsweg hebben gevolgd.

Bij de ALO geldt een bindend studieadvies (BSA). Om de opleiding te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (EC) behalen. De opleiding kan bovendien bepalen dat je een bepaald vak moet hebben behaald, als onderdeel van de puntennorm. Dit noemen we ook wel een kwalitatieve eis. Heb je aan zowel de puntennorm als de eventueel gestelde kwalitatieve eis voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief studieadvies en mag je je opleiding vervolgen.

Praktijkgerichte opleiding

De ALO is sterk gericht op praktijk, waarin studenten vanaf het eerste jaar al stages lopen en leeractiviteiten opbouwen. Tijdens de opleiding leren studenten hoe je een evenement organiseert en behaal je een sportspecialisatie naar keuze. In het vierde jaar specialiseer je je door het volgen van een minor naar keuze. Je rondt je studie af met een eindstage. De opleiding biedt studenten de kans om in de praktijk te leren en te ontwikkelen, zodat ze zich goed kunnen voorbereiden op hun toekomstige beroep als leraar in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of speciaal onderwijs.

De opleiding is gericht op het opvoeden van leraars die in staat zijn om leerlingen te begeleiden bij het ontwikkelen van hun beweeg- en sportvaardigheden. Tijdens de opleiding leren studenten alles wat nodig is om als leraar lichamelijke opvoeding te werken. Ze leren hoe je lessen ontwerpt, uitvoert en evalueert, en ze krijgen inzicht in de psychologie, pedagogiek, anatomie, fysiologie en biologische aspecten van bewegen. Daarnaast worden er vakken gegeven over de maatschappelijke aspecten van sport, zoals sociale vaardigheden, samenwerking en doorzettingsvermogen.

Beroepsuitwegen en verdere opleiding

Na het afronden van de ALO kun je lesgeven in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om in het universitair sportcentrum te werken. Daarnaast kun je ook werken als sportcoördinator, buurtsportcoach, of in de medische fitness, zoals het begeleiden van mensen na een ongeluk. Daarnaast kun je ook werken als trainer of coach.

Na de ALO kun je ook verder studeren aan een universiteit. Bijvoorbeeld naar de Faculteit Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam of volg de opleiding Pedagogiek aan de Universiteit Utrecht. In het laatste jaar van de studie ALO kun je minoren kiezen die je goed voorbereiden op deze vervolgstudies.

Opleiding en onderwijs

De ALO is een uitgebreide opleiding die gericht is op het opvoeden van leraars in de lichamelijke opvoeding. De opleiding is gericht op het opvoeden van leraars die in staat zijn om leerlingen te begeleiden bij het ontwikkelen van hun beweeg- en sportvaardigheden. Tijdens de opleiding leren studenten alles wat nodig is om als leraar lichamelijke opvoeding te werken. Ze leren hoe je lessen ontwerpt, uitvoert en evalueert, en ze krijgen inzicht in de psychologie, pedagogiek, anatomie, fysiologie en biologische aspecten van bewegen. Daarnaast worden er vakken gegeven over de maatschappelijke aspecten van sport, zoals sociale vaardigheden, samenwerking en doorzettingsvermogen.

De opleiding is praktijkgericht en biedt studenten de kans om vanaf het eerste jaar al stages lopen en leeractiviteiten opbouwen. Tijdens de opleiding leren studenten hoe je een evenement organiseert en behaal je een sportspecialisatie naar keuze. In het vierde jaar specialiseer je je door het volgen van een minor naar keuze. Je rondt je studie af met een eindstage. De opleiding biedt studenten de kans om in de praktijk te leren en te ontwikkelen, zodat ze zich goed kunnen voorbereiden op hun toekomstige beroep als leraar in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of speciaal onderwijs.

Samenvatting

De Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) is een uitgebreide en praktijkgerichte opleiding die gericht is op het opvoeden van leraars in de lichamelijke opvoeding. De opleiding is gericht op het opvoeden van leraars die in staat zijn om leerlingen te begeleiden bij het ontwikkelen van hun beweeg- en sportvaardigheden. Tijdens de opleiding leren studenten alles wat nodig is om als leraar lichamelijke opvoeding te werken. Ze leren hoe je lessen ontwerpt, uitvoert en evalueert, en ze krijgen inzicht in de psychologie, pedagogiek, anatomie, fysiologie en biologische aspecten van bewegen. Daarnaast worden er vakken gegeven over de maatschappelijke aspecten van sport, zoals sociale vaardigheden, samenwerking en doorzettingsvermogen.

De opleiding is praktijkgericht en biedt studenten de kans om vanaf het eerste jaar al stages lopen en leeractiviteiten opbouwen. Tijdens de opleiding leren studenten hoe je een evenement organiseert en behaal je een sportspecialisatie naar keuze. In het vierde jaar specialiseer je je door het volgen van een minor naar keuze. Je rondt je studie af met een eindstage. De opleiding biedt studenten de kans om in de praktijk te leren en te ontwikkelen, zodat ze zich goed kunnen voorbereiden op hun toekomstige beroep als leraar in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of speciaal onderwijs.

Bronnen

  1. Academie voor Lichamelijke Opvoeding
  2. Aanbod ALO
  3. HBO-bachelor Leraar Lichamelijke Opvoeding
  4. Encyclo.nl - Academie
  5. Studentum.nl - Opleiding tot leraar van de eerste graad in lichamelijke opvoeding
  6. Fontys Hogeschool - Leraar Lichamelijke Opvoeding
  7. Studiekeuze123.nl - Opleiding tot leraar van de eerste graad in lichamelijke opvoeding
  8. Academie Arnhem-Oost
  9. Sportnetwerk.nl - Academie voor Lichamelijke Opvoeding
  10. ALO 100 Jaar
  11. Hogeschool van Amsterdam - Academie voor Lichamelijke Opvoeding

Gerelateerde berichten

Een nieuwe locatie!

Vanaf maandag 11 december 2017 is Kinderopvang Lappelein te vinden op deze prachtige nieuwe locatie:

Kinderopvang Lappelein
Commandeurstraat 17
8442 AT Heerenveen
0513- 436658
06-13810429
[email protected]

Openingstijden

De openingstijden liggen tussen 6.30 uur en 19.00 uur.

In het nieuws

Nieuwe gevel voor BSO

nieuwe gevel bso lappeleinVorige week een nieuwe gevel bij de BSO gekregen. Nieuwe kozijnen, nieuw glas en deur.

Lees meer …

14 september: dag van de pedagogisch medewerker

dag van de pedagogisch medewerker 2022

Vandaag de dag van de pedagogisch medewerker. Denk u er even over na om deze kanjers in het zonnetje te zetten.

Lees meer …

Vier grote bakken appels uit eigen tuin!

appels uit eigen tuin
Gisteren met de kinderen alle appels van de bomen geplukt. Het zijn er weer onwijs veel, vier grote bakken vol.

Lees meer …


Kinderopvang Lappelein Erkend Leerbedrijf

Kinderopvang Lappelein is sinds april 2017 een erkend SBB leerbedrijf

Wie niet van een kind geniet, ziet het allermooiste niet

 

 

Tarieven