logo kinderopvang lappelein heerenveen 350

klachtenvrij 2019klachtenvrij 2020klachtenvrij 2021klachtenvrij 2022

Kinderopvang Lappelein
Kinderopvang Lappelein
Kleinschalige kinderopvang in Heerenveen

Vacatures voor beleidsmedewerkers in de jeugd en onderwijs

De vraag naar vakkrachtige beleidsmedewerkers in de jeugd en onderwijs is in Nederland aanzienlijk. De functie van beleidsmedewerker is van cruciaal belang voor het ontwikkelen en implementeren van beleid dat gericht is op de ontwikkeling, ondersteuning en bescherming van jongeren. In de bronnen zijn verschillende vacatures en functieomschrijvingen opgenomen die aangeven wat de verwachtingen zijn voor iemand die zich wil specialiseren in dit vakgebied. Deze informatie laat zien dat de functie zowel op het niveau van gemeenten als op hoger beleidsschoof van belang is.

Taken en verantwoordelijkheden

Een beleidsmedewerker in de jeugd en onderwijs heeft als doel om beleid te ontwikkelen, te implementeren en te evalueren. Hierbij staat de ondersteuning van jongeren centraal, met name bij problemen zoals kindermishandeling, jeugdbescherming, jeugdreclassering, huiselijk geweld, verslaving, zorgmishandeling en andere maatschappelijke en psychosociale uitdagingen. In de bronnen wordt uitgebreid aangegeven wat de taken zijn. Bijvoorbeeld, het opstellen van beleidsplannen, het adviseren van het college van burgemeester en wethouders, het monitoren van actuele ontwikkelingen en trends binnen de jeugdsector, het samenwerken met partners zoals scholen, jeugdzorgorganisaties en andere gemeenten, het bewaken van de kwaliteit en effectiviteit van jeugdvoorzieningen, het beheren van budgetten en subsidies binnen het beleidsgebied, en het vertegenwoordigen van de gemeente in regionale samenwerkingsverbanden.

Deze taken vereisen een diepgaande kennis van de jeugdwet en de mogelijkheden van het beleid. Daarnaast moet de medewerker in staat zijn om de wensen en behoeften van jongeren en hun ouders te begrijpen en te verwerken. Daarnaast is er een sterke nadruk op het opbouwen van relaties met ketenpartners, ouders en andere betrokkenen.

Vereisten en kwalificaties

Voor het aannemen van een functie als beleidsmedewerker in de jeugd en onderwijs zijn bepaalde vereisten en kwalificaties van toepassing. De bronnen geven aan dat minimaal een HBO- of wo-opleiding vereist is, met een richting zoals bestuurskunde, overheidsmanagement, gedragswetenschappen of vergelijkbaar. Daarnaast is er aantoonbare kennis en ervaring binnen de beleidsterreinen Onderwijs en Jeugd vereist. Uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden, politieke en bestuurlijke sensitiviteit, sterke relatiebeheersing en het omgaan met weerstand zijn ook belangrijke kwalificaties.

Verder is er een sterke nadruk op zelfstandigheid, flexibiliteit, positieve kritische houding, ondernemendheid en resultaatgerichtheid. De medewerker moet in staat zijn om planmatig en flexibel te werken, zodat hij of zij op piekmomenten de juiste keuzes kan maken. Daarnaast is er een onderzoekende houding en affiniteit met het speciaal onderwijs en haar ketenpartners van belang.

Werkzaamheden en werkomstandigheden

De werkomstandigheden en werkzaamheden van een beleidsmedewerker kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de aard van de functie. In sommige gevallen is er sprake van een tijdelijke functie, bijvoorbeeld een jaarcontract, en in andere gevallen is er een vast dienstverband. De salarissen variëren, afhankelijk van de opleiding en ervaring, en vallen binnen de CAO PO OOP 11. Binnen de bronnen is ook sprake van een salaris in schaal 10, maximaal €5.313 bruto per maand bij een fulltime werkweek.

De arbeidsvoorwaarden zijn uitgebreid beschreven in de bronnen. Daarnaast is er sprake van een vrij te besteden Individueel Keuzebudget van 17,05%, en er zijn aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals ABP-keuzepensioen, flexibele werktijden, reiskostenvergoeding en een goede verlofregeling. Daarnaast is er flexibiliteit om hybride te werken, inclusief een laptop en mobiele telefoon.

Ontwikkeling en opleiding

In de bronnen wordt ook aangegeven dat er veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor opleidingen en trainingen, vaak aangeboden door de gemeente. Ook wordt er aandacht besteed aan het opbouwen van een groeiversneller, waarbij de medewerker op projectbasis werkt bij verschillende opdrachtgevers. Daarnaast is er sprake van een vaste werkgever in combinatie met uitdagende opdrachten, wat zorgt voor zekerheid en variatie.

De bronnen geven aan dat het bedrijf investeert in de ontwikkeling van de medewerker. Er is ruimte voor opleidingen, trainingen en e-learnings. Daarnaast is er een eindejaarsuitkering van 7,55% als de medewerker onder de CAO Gemeenten werkt. Ook wordt er aandacht besteed aan een persoonlijk opleidingsbudget van €1.250,- per jaar. Dit budget kan worden gebruikt voor trainingen, opleidingen en kennissessies.

Samenwerking en netwerken

Een belangrijk onderdeel van de functie is het werken in samenwerking met verschillende partijen, waaronder scholen, jeugdzorgorganisaties, gemeenten, en andere betrokkenen. De medewerker moet in staat zijn om bruggen te bouwen tussen beleid en uitvoering, en moet een kritische blik hebben, maar ook een vernieuwende en creatieve kijk op wet- en regelgeving. Daarnaast is er een sterke nadruk op het opbouwen van relaties met ketenpartners, ouders en andere betrokkenen.

De bronnen geven aan dat er veel aandacht is voor het opbouwen van een groot netwerk, waarbij de medewerker profijt heeft van de kennis en ervaring van collega’s. Ook wordt er aandacht besteed aan het delen van ervaringen en het leren van andere professionals. Dit helpt bij het ontwikkelen van de kwaliteiten van de medewerker en zorgt voor een sterke professionele groei.

Conclusie

De functie van beleidsmedewerker in de jeugd en onderwijs is van cruciaal belang voor het ontwikkelen en implementeren van beleid dat gericht is op de ontwikkeling, ondersteuning en bescherming van jongeren. De functie vereist een diepgaande kennis van de jeugdwet en de mogelijkheden van het beleid, en vereist ook een sterke communicatievaardigheid en het vermogen om met verschillende partijen samen te werken. De arbeidsvoorwaarden zijn uitgebreid beschreven, en er is sprake van een sterke nadruk op persoonlijke ontwikkeling en opleiding. De functie biedt zekerheid, variatie en veel ontwikkelkansen, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor iemand die zich wil specialiseren in dit vakgebied.

Bronnen

  1. Beleidsadviseur vacatures
  2. Beleidsmedewerker jeugd
  3. Beleidsmedewerker jeugd-v-059587
  4. Werkzoeken.nl
  5. Beleidsmedewerker onderwijs-jeugd
  6. Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  7. Beleidsmedewerker team jeugd-GGZ-vws
  8. Vacatureplaats.nl
  9. Beleidsadviseur jeugd
  10. Stepstone.nl

Gerelateerde berichten

Een nieuwe locatie!

Vanaf maandag 11 december 2017 is Kinderopvang Lappelein te vinden op deze prachtige nieuwe locatie:

Kinderopvang Lappelein
Commandeurstraat 17
8442 AT Heerenveen
0513- 436658
06-13810429
[email protected]

Openingstijden

De openingstijden liggen tussen 6.30 uur en 19.00 uur.

In het nieuws

Nieuwe gevel voor BSO

nieuwe gevel bso lappeleinVorige week een nieuwe gevel bij de BSO gekregen. Nieuwe kozijnen, nieuw glas en deur.

Lees meer …

14 september: dag van de pedagogisch medewerker

dag van de pedagogisch medewerker 2022

Vandaag de dag van de pedagogisch medewerker. Denk u er even over na om deze kanjers in het zonnetje te zetten.

Lees meer …

Vier grote bakken appels uit eigen tuin!

appels uit eigen tuin
Gisteren met de kinderen alle appels van de bomen geplukt. Het zijn er weer onwijs veel, vier grote bakken vol.

Lees meer …


Kinderopvang Lappelein Erkend Leerbedrijf

Kinderopvang Lappelein is sinds april 2017 een erkend SBB leerbedrijf

Wie niet van een kind geniet, ziet het allermooiste niet

 

 

Tarieven