logo kinderopvang lappelein heerenveen 350

klachtenvrij 2019klachtenvrij 2020klachtenvrij 2021klachtenvrij 2022

Kinderopvang Lappelein
Kinderopvang Lappelein
Kleinschalige kinderopvang in Heerenveen

Teckel Puppy Opvoeden: Handboek voor Verantwoordelijke Huisdierenouders

Een teckel puppy opvoeden is een uitdagende, maar tegelijkertijd bijzonder waardevolle taak. De teckel is een energieke, slimme en trouwe hond, die met de juiste opvoeding en aandacht goed kan wennen aan het gezin. De teckel heeft echter ook specifieke behoeften en gedragskenmerken die belangrijk zijn om te begrijpen en te leren omgaan met. In dit artikel worden de belangrijkste aspecten van het opvoeden van een teckel puppy besproken, gebaseerd op de informatie uit de bronnen.

Inleiding

Een teckel puppy opvoeden vereist geduld, kennis en een passende omgeving. De teckel is een klein, langerig hondje met een krachtige persoonlijkheid en een sterke band met zijn baas. Om ervoor te zorgen dat de teckel een gezonde, sociaal en goed opgeleide hond wordt, is het belangrijk om te werken aan sociale opvoeding, basiscommando’s, gezondheid en het aanleren van gedrag. In dit artikel wordt ingegaan op de belangrijkste punten bij het opvoeden van een teckel puppy.

Opvoedingsfase van een Teckel Puppy

De opvoedingsfase van een teckel puppy begint al vanaf het moment dat hij bij je thuiskomt. De eerste weken zijn cruciaal voor het aanleren van basisvaardigheden, het ontwikkelen van een betrouwbare band met de baas, en het leren omgaan met nieuwe situatien. De socialisatieperiode is een van de belangrijkste fasen in de opvoeding van een puppy, en is vanwege de korte leeftijd van de pup belangrijk om vroeg en goed te laten lopen.

Socialisatieperiode

De socialisatieperiode van een teckel puppy bestaat uit twee belangrijke fasen. De eerste fase duurt tot ongeveer 7 weken en is essentieel voor het ontwikkelen van een veilige basis voor de pup. Tijdens deze fase leg je de basis voor een genetisch goed ontwikkelde pup. De tweede socialisatiefase begint rond 7 weken en duurt tot 12 weken. Tijdens deze fase is het belangrijk dat pups kennismaken met toekomstige ervaringen zoals verschillende geluiden en andere dieren. Puppy’s blijven in deze periode vooral nieuwsgierig en open voor nieuwe indrukken.

Na 12 weken kan de openheid van een puppy verminderen. De pup komt in zijn eerste angstfase. Hij wordt wat minder onbevangen. Dit kan invloed hebben op de socialisatie. Het is daarom belangrijk om deze periodes optimaal te benutten om ervoor te zorgen dat je pup goed gesocialiseerd is. Alleen dat betekent wel dat je te kijken hebt met je pup. Als je pup in deze fase zit (waar het glas meer halfleeg dan halfvol is) heb je niet zomaar hetzelfde te doen als je deed.

Sociale omgang met andere dieren en mensen

Een goede puppy cursus zou de nadruk moeten leggen op goede manieren, het cultiveren van een kalme, onderdanige energie en het aanleren van een correct sociaal gedrag. Al leer jij je pup om hem te laten zitten, te blijven, naast je lopen, je krant te halen en ga zo maar door, heeft hij geen goede sociale verstandhouding met mensen en andere honden dan heb je geen evenwichtige pup. Als je pup niet evenwichtig is zal hij niet opgroeien tot een hond die volop kan genieten van een vreugdevol en avontuurlijk leven.

Wanneer je pup een nieuw persoon ontmoet, moet deze zich ook aan de regel houden niet praten, niet aanraken, niet aankijken. Zie daar zelf op toe. De pup moet eerst de kans krijgen nadat je hem daarvoor toestemming geeft om als eerste te gaan snuffelen aan de nieuwe persoon. Waarom- onze pup rekent erop dat wij ervoor zorgen dat hun niets kan overkomen en dat we naar hen luisteren als ze liever willen dat een nieuw persoon zich tijdens de eerste ontmoeting wat terughoudender opstelt.

Onderwijs en training

Het opvoeden van een teckel puppy vereist een constante aanpak van training, discipline en gedragsontwikkeling. De teckel is een intelligente hond, maar kan ook koppig zijn. Het is daarom belangrijk om te werken aan positieve beloningstraining en consistente oefeningen. Het leren van basiscommando’s zoals ‘zit’, ‘blijf’, ‘kom’ en ‘laat los’ is essentieel voor het opbouwen van een sterke band tussen pup en baas.

Bij het opvoeden van een teckel puppy is het belangrijk om de juiste benadering te kiezen. Je mag de pup nooit straffen of bang maken door te schreeuwen of hem te dwingen te gaan liggen of zitten. Dit zal de training en de band die je met de pup hebt alleen maar belemmeren. Uiteindelijk wil je dat de teckel jou vertrouwt, niet bang voor je is. In het ideale geval zal de teckel willen doen na het opvoeden, wat jij opdraagt.

Verzorging en gezondheid

Een teckel puppy heeft regelmatige verzorging en gezondheidscontroles nodig. De teckel is een lage hond, wat betekent dat hij vaak met zijn lichaam aan de grond zit. Dit maakt het belangrijk om op te letten met de beweging en het lichaamsgewicht. Een teckel die te zwaar is, kan last krijgen van gewrichtsproblemen, zoals artrose of knieproblemen.

De teckel heeft ook regelmatig borstelbeurt nodig, afhankelijk van het vachttype. De kortharige teckel heeft minder verzorging nodig dan de langharige teckel. De ruwharige teckel heeft daarnaast extra aandacht nodig voor de vacht, omdat deze vaak ondernemend en wild kan zijn.

Sociale opvoeding en omgeving

Een teckel is een sociaal dier, maar kan ook behoefte hebben aan rust. Het is daarom belangrijk dat de pup in een omgeving terechtkomt waar hij zich veilig en comfortabel voelt. Het is aan te raden om de pup al vroeg te laten wennen aan andere dieren, mensen en geluiden. Dit helpt bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het vermijden van angstige reacties op nieuwe situaties.

Een teckel is een hechte hond met één persoon, maar kan ook in een gezin leven. Het is belangrijk om te weten dat de teckel niet geschikt is voor gezinnen met jonge kinderen. Vanwege hun intense prooidrift en beschermende aard. Teckels zijn heerlijke metgezellen voor op de bank, zolang je ze op de juiste manier optilt om hun rug niet te belasten.

Belangrijke aspecten bij het opvoeden van een Teckel Puppy

Voorbereiding

Voor het opvoeden van een teckel puppy is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Dit begint met het kiezen van een verantwoordelijke fokker of adoptie. Het is belangrijk om te weten dat een teckel niet gekocht mag worden uit een broodfokker, omdat dit kan leiden tot genetische afwijkingen. Een erkende fokker zorgt voor een gezonde en goed opgeleide pup.

Opvoedingsstrategieën

De opvoedingsstrategieën van een teckel puppy moeten gericht zijn op positieve beloningstraining, consistentie en geduld. Het is belangrijk om de pup te leren om te luisteren en te gehoorzamen, maar ook om hem te leren om te leren omgaan met nieuwe situaties.

Uitlaten en beweging

Een teckel heeft regelmatig beweging nodig, maar niet te veel. Het is belangrijk om de pup te leren om te lopen op een veilige manier, zodat hij niet oververmoeid raakt. Het is ook belangrijk om de pup te leren om te lopen op een veilige manier, zodat hij niet oververmoeid raakt.

Onderwijs en discipline

Het opvoeden van een teckel pup vereist geduld, kalmte en consistentie. Het is belangrijk om de pup te leren om te luisteren en te gehoorzamen, maar ook om hem te leren om te leren omgaan met nieuwe situaties.

Conclusie

Het opvoeden van een teckel puppy vereist zorgvuldige voorbereiding, geduld, kalmte en een passende omgeving. De teckel is een intelligente, energieke en trouwe hond, die met de juiste opvoeding en aandacht goed kan wennen aan het gezin. Door de juiste aanpak te kiezen, is het mogelijk om een gezonde, sociaal en goed opgeleide teckel te krijgen die jarenlang een trouwe maatje is. Het is belangrijk om te weten dat de teckel niet geschikt is voor gezinnen met jonge kinderen. De teckel is een hechte hond met één persoon, maar kan ook in een gezin leven. De teckel heeft regelmatige verzorging en gezondheidscontroles nodig. De teckel heeft ook regelmatig borstelbeurt nodig, afhankelijk van het vachttype. Het is belangrijk om de pup te leren om te lopen op een veilige manier, zodat hij niet oververmoeid raakt. Het is ook belangrijk om de pup te leren om te lopen op een veilige manier, zodat hij niet oververmoeid raakt.

Bronnen

  1. Puppygroep.nl - Teckel
  2. Wamiz.com - Chiens Dorkie
  3. Teckelhond.nl - Teckel opvoeden
  4. Teckeltje.nl - Een teckel in huis
  5. Teckelhond.nl - Teckel pup
  6. Aniekwendt.nl - Puppy opvoeden
  7. Licg.nl - Teckel
  8. Ruwerakkers.nl - Pup opvoeding
  9. Hashteckel.nl - Wat heb je nodig voor je Teckel puppy

Gerelateerde berichten

Een nieuwe locatie!

Vanaf maandag 11 december 2017 is Kinderopvang Lappelein te vinden op deze prachtige nieuwe locatie:

Kinderopvang Lappelein
Commandeurstraat 17
8442 AT Heerenveen
0513- 436658
06-13810429
[email protected]

Openingstijden

De openingstijden liggen tussen 6.30 uur en 19.00 uur.

In het nieuws

Nieuwe gevel voor BSO

nieuwe gevel bso lappeleinVorige week een nieuwe gevel bij de BSO gekregen. Nieuwe kozijnen, nieuw glas en deur.

Lees meer …

14 september: dag van de pedagogisch medewerker

dag van de pedagogisch medewerker 2022

Vandaag de dag van de pedagogisch medewerker. Denk u er even over na om deze kanjers in het zonnetje te zetten.

Lees meer …

Vier grote bakken appels uit eigen tuin!

appels uit eigen tuin
Gisteren met de kinderen alle appels van de bomen geplukt. Het zijn er weer onwijs veel, vier grote bakken vol.

Lees meer …


Kinderopvang Lappelein Erkend Leerbedrijf

Kinderopvang Lappelein is sinds april 2017 een erkend SBB leerbedrijf

Wie niet van een kind geniet, ziet het allermooiste niet

 

 

Tarieven