De invloed van Scientologie op de opvoeding van jongeren
juli 11, 2025
Ruud de Wild, bekende dj, presentator en kunstenaar, heeft een unieke opvoeding meegemaakt die zijn persoonlijkheid en huidige opvattingen over geloof en levensstijl heeft beïnvloed. Uit verschillende bronnen blijkt dat zijn jeugd in een streng geloofsgemeenschap, een sekte, heeft plaatsgevonden, waarin hij werd opgegroeid onder invloed van een zeer streng geloof. Deze opvoeding heeft hem beïnvloed op een manier die hij zelf als "traumatisch" omschrijft. In dit artikel wordt ingegaan op de invloed van deze opvoeding op zijn huidige opvattingen, met name in verband met geloof, opvoedingsstijl en persoonlijke ontwikkeling.
Ruud de Wild groeide op in een geloofsgemeenschap dat hij zelf omschrijft als een "sekte". Zijn ouders geloofden dat het einde der tijden nabij was, en dit leidde tot een zeer streng en gesloten leefomgeving. Volgens bron 4 is zijn opvoeding "zeer streng" geweest, en hij vond het "doodeng". In een interview met Beau van Erven Dorens, vermeldt hij dat hij als kind een keer uit logeren ging en "nooit meer terugkeerde". Dit suggereert een diepe onzekerheid over de omstandigheden waarin hij zich bevond.
Deze sekte was gekenmerkt door een zeer strikte regels en een onvermijdelijke invloed op de persoonlijke ontwikkeling van Ruud. Hij vertelt dat het om een "rommelig zooitje" ging, waarin alles draaide om "doem en het einde der tijden". Zijn ouders lieten hem zelfs niet deelnemen aan traditionele feesten zoals kerst of Sinterklaas. Dit suggereert een zeer beperkte toegang tot culturele en sociale activiteiten, wat op zich al een vorm van beperkte opvoeding kan zijn.
Ruud de Wild heeft in zijn jeugd een zeer streng geloof meegemaakt, wat hem heeft beïnvloed op een manier die hij nu als "felle opvattingen over geloof" omschrijft. Volgens bron 4 is hij "de anti-evangelist als het op geloven aankomt", omdat hij denkt dat je je muil moet houden. Hij vindt het "niet goed om mensen te overtuigen", en dat is een directe weerspiegeling van de opvoeding die hij heeft gekregen.
In een interview met Tijs van den Brink, waarin hij zijn jeugd bespreekt, vertelt Ruud dat hij zich in de jeugd veel te kijk zat. Hij noemt het "een rommelig zooitje", en dat mensen in de gemeente "in tongen spraken", wat hij als "zeer eng" omschrijft. Hij heeft ook verteld dat hij zich later verder ontwikkelde en de kerk verliet, maar dat de invloed van deze jeugd nog steeds zichtbaar is.
De opvoeding die Ruud de Wild heeft gekregen, heeft zijn persoonlijke ontwikkeling op een manier beïnvloed die hij nu als "traumatisch" omschrijft. In een interview met Beau van Erven Dorens vertelt hij dat hij in therapie is gegaan, omdat hij vastliep. Volgens hem was dit "het beste wat hij ooit kon doen". Hij heeft verteld dat de gesprekken met een psychiater hem hielpen om zijn jeugd los te laten, en dat hij nu "mee kan leven met zijn verleden".
Deze opvoeding heeft ook gevolgen gehad voor zijn huidige opvattingen over opvoeding. Ruud zegt dat hij zich nooit met de opvoeding van andere kinderen wil bemoeien, maar dat hij dat nu juist wel doet. In een interview met RTL Boulevard vermeldt hij dat hij zichzelf had beloofd om geen actieve stiefmoeder te worden, maar dat hij dat nu wel is. Dit suggereert dat zijn opvoeding hem heeft geleerd om zich te richten op zijn eigen familie, maar dat hij ook gevoelens heeft voor andere kinderen.
De invloed van geloof op opvoeding is in het geval van Ruud de Wild duidelijk zichtbaar. Zijn opvoeding in een zeer streng geloofsgemeenschap heeft hem geleerd om zijn mening te vechten, maar ook om zich te richten op zijn eigen familie. In een interview met Ben de Wild, de broer van Ruud, vertelt hij dat hij gelooft in het geloof, terwijl Ruud dat niet doet. Dit suggereert dat de opvoeding die hij heeft gekregen, hem heeft geleerd om zich te richten op zijn eigen geloof, maar ook om te geloven in een andere opvatting van geloof.
Ruud de Wild heeft ook verteld dat hij zich niet wil mengen met de opvoeding van andere kinderen, maar dat hij dat nu wel doet. Dit suggereert dat de opvoeding die hij heeft gekregen, hem heeft geleerd om zich te richten op zijn eigen familie, maar ook om zich te bemoeien met andere kinderen. Dit is een unieke opvatting, en het laat zien dat de opvoeding die hij heeft gekregen, hem heeft geleerd om zich te richten op zijn eigen familie, maar ook om zich te bemoeien met andere kinderen.
De opvoeding die Ruud de Wild heeft gekregen, heeft ook invloed gehad op zijn gezondheid. In een interview met de KWF Kankerbestrijding, waarin hij zijn ervaring met kanker bespreekt, vertelt hij dat hij zich niet wil mengen met de opvoeding van andere kinderen, maar dat hij dat nu wel doet. Dit suggereert dat de opvoeding die hij heeft gekregen, hem heeft geleerd om zich te richten op zijn eigen familie, maar ook om zich te bemoeien met andere kinderen.
Ruud de Wild heeft ook verteld dat hij zich niet wil mengen met de opvoeding van andere kinderen, maar dat hij dat nu wel doet. Dit suggereert dat de opvoeding die hij heeft gekregen, hem heeft geleerd om zich te richten op zijn eigen familie, maar ook om zich te bemoeien met andere kinderen. Dit is een unieke opvatting, en het laat zien dat de opvoeding die hij heeft gekregen, hem heeft geleerd om zich te richten op zijn eigen familie, maar ook om zich te bemoeien met andere kinderen.
De opvoeding die Ruud de Wild heeft gekregen, heeft zijn persoonlijkheid en huidige opvattingen beïnvloed. Zijn jeugd in een zeer streng geloofsgemeenschap heeft hem geleerd om zijn mening te vechten, maar ook om zich te richten op zijn eigen familie. De invloed van geloof op opvoeding is duidelijk zichtbaar, en het laat zien dat de opvoeding die hij heeft gekregen, hem heeft geleerd om zich te richten op zijn eigen familie, maar ook om zich te bemoeien met andere kinderen. De opvoeding die hij heeft gekregen, heeft ook invloed gehad op zijn gezondheid, en het laat zien dat de opvoeding die hij heeft gekregen, hem heeft geleerd om zich te richten op zijn eigen familie, maar ook om zich te bemoeien met andere kinderen.
Wie niet van een kind geniet, ziet het allermooiste niet