logo kinderopvang lappelein heerenveen 350

klachtenvrij 2019klachtenvrij 2020klachtenvrij 2021klachtenvrij 2022

Kinderopvang Lappelein
Kinderopvang Lappelein
Kleinschalige kinderopvang in Heerenveen

Opvoeden Doe Je Zo: Een programma over verschillende opvoedstijlen en hun invloed op kinderen

In het nieuwste RTL4-programma Opvoeden Doe Je Zo! worden acht verschillende gezinnen getoond die hun eigen opvoedstijl laten zien. Het programma begint op 30 augustus 2022 om 20:30 uur en wordt wekelijks uitgezonden. Het doel van het programma is om inzicht te geven in de verschillende opvoedstijlen en om te laten zien hoe ouders hun kinderen opvoeden. Deelnemers moeten zich hierbij houden aan hun eigen opvoedstijl, terwijl ze tegelijkertijd beoordelen welke stijl het meest effectief is. Het programma biedt een unieke kans om te leren hoe verschillende opvoedstijlen kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen.

Verschillende opvoedstijlen in beeld

In het programma worden verschillende opvoedstijlen belicht, waaronder gedisciplineerde, regelvrije, gestructureerde, openminded, natuurlijke en multiculturele opvoeding. Deze stijlen worden getoond aan de hand van de ervaringen van acht verschillende gezinnen. Elk gezin heeft zijn eigen manier van opvoeden, die ze in het programma delen met de andere deelnemers en de kijkers. Deze opvoedstijlen worden getoond in verschillende afleveringen, waarin de gezinnen beurtelings opdrachten uitvoeren en beoordelen.

Gedisciplineerde opvoeding

Familie Neven is een voorbeeld van een gezin dat een gedisciplineerde opvoeding kiest. In dit gezin draait alles om het geloof en muziek. De kinderen worden opgevoed volgens de Bijbel, met als regel dat ze elke week naar de kerk gaan. Daarnaast is er sprake van een strikte regelgeving met betrekking tot het gebruik van elektronica en het omgaan met andere kinderen. In dit gezin is het belangrijk dat de kinderen hun taken volgens een vast schema uitvoeren, waardoor ze geleidelijk aan leren om zelfstandig te werken.

Regelvrije opvoeding

Familie Jelsma hanteert een regelvrije opvoeding. Hierbij zijn er vrij weinig regels, en bijna alles mag en kan. De kinderen mogen op elk moment van de dag met hun mobiele telefoon of tablet spelen, en ze hebben toegang tot snoep en spellen. Er zijn wel omgangsvormen, zoals elkaar niet slaan en lief zijn voor elkaar. Het programma toont hoe deze opvoeding kan leiden tot een gezonde ontwikkeling van de kinderen, zolang er toch een evenwicht is tussen vrijheid en verantwoordelijkheid.

Gestructureerde opvoeding

Familie Poeder is een voorbeeld van een gestructureerde opvoeding. Hierbij wordt er een strak schema gevolgd, zodat de kinderen op een bepaalde manier kunnen leren omgaan met hun taken. De moeder, Zenequy, heeft een bedrijf en probeert hierin een evenwicht te vinden tussen werk en opvoeding. Ze heeft een schema opgesteld waarin de kinderen op bepaalde tijdstippen moeten opstaan, hun bed opmaken, ontbijten, aankleden, douchen, vrije momenten, schermtijd en huiswerk maken. Hierdoor leren de kinderen een betere structuur in hun dagelijkse routine.

Openminded opvoeding

Familie te Winkel is een voorbeeld van een openminded opvoeding. Hierbij wordt er veel aandacht besteed aan de seksualiteit van de kinderen. Robert, de vader, wil dat de kinderen op een open manier met hun seksualiteit omgaan. Hij wil dat ze hun eigen mening kunnen vormen en dat ze weten hoe het leven in elkaar zit. Dit soort opvoeding kan helpen bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen en een open blik voor de wereld.

Natuurlijke opvoeding

Familie Lamberts hanteert een natuurlijke opvoeding. Hierbij wordt er veel aandacht besteed aan de natuur en het samen zijn van de familie. De kinderen slapen bij de ouders in bed en krijgen borstvoeding tot een bepaalde leeftijd. Er zijn weinig regels in het huis, maar wel een paar belangrijke, zoals het opsturen van kledij en het opruimen na het spelen. De natuurlijke opvoeding helpt bij het ontwikkelen van een gevoel voor verantwoordelijkheid en het leren omgaan met het leven.

Multiculturele opvoeding

Familie Faber hanteert een multiculturele opvoeding. Hierbij wordt er aandacht besteed aan de oorsprong van de ouders en de cultuur. Anastasie, de moeder, is streng Afrikaans opgevoed, maar neemt ook Frieze invloeden over. Ze is streng, maar consequent in haar opvoeding. De kinderen leren om te luisteren en hun taken op te volgen. Deze opvoeding helpt bij het ontwikkelen van een sterke morele grondslag en het leren omgaan met verschillende culturen.

Stimulerende opvoeding

Familie Rijs hanteert een stimulerende opvoeding. Hierbij wordt er veel aandacht besteed aan het bereiken van prestaties. Anna, de moeder, stimuleert haar kinderen om zo veel mogelijk te bereiken in het leven. Ze doet dit door briefjes in de broodtrommel te steken met weetjes, sommen of succeswensen. Ze deelt ook regelmatig de rapporten van de kinderen op sociale media. Deze opvoeding helpt bij het ontwikkelen van een sterke motivatie en het leren omgaan met uitdagingen.

Surinaamse Marron opvoeding

Familie Josafath hanteert een Surinaamse Marron opvoeding. Hierbij wordt er aandacht besteed aan de tradities en regels van de Surinaamse cultuur. De ouders zijn de baas, maar geven de kinderen ruimte om hun mening te geven. Ze hebben regels zoals het spreken met twee woorden en het gebruik van "u". De kinderen leren om te luisteren en hun taken op te volgen. Deze opvoeding helpt bij het ontwikkelen van een sterke morele grondslag en het leren omgaan met verschillende culturen.

Invloed van opvoedstijlen op kinderen

De verschillende opvoedstijlen hebben een invloed op de ontwikkeling van kinderen. Gedisciplineerde opvoeding kan helpen bij het leren omgaan met regels en verantwoordelijkheid. Regelvrije opvoeding kan helpen bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen en creativiteit. Gestructureerde opvoeding kan helpen bij het leren omgaan met een bepaalde routine. Openminded opvoeding kan helpen bij het ontwikkelen van een open blik voor de wereld. Natuurlijke opvoeding kan helpen bij het leren omgaan met het leven en het ontwikkelen van een gevoel voor verantwoordelijkheid. Multiculturele opvoeding kan helpen bij het leren omgaan met verschillende culturen. Stimulerende opvoeding kan helpen bij het ontwikkelen van een sterke motivatie en het leren omgaan met uitdagingen. Surinaamse Marron opvoeding kan helpen bij het leren omgaan met tradities en regels.

Conclusie

Opvoeden Doe Je Zo! is een programma dat inzicht geeft in de verschillende opvoedstijlen en hun invloed op de ontwikkeling van kinderen. Het programma toont hoe ouders hun kinderen opvoeden en welke invloed deze opvoedstijlen kunnen hebben op de ontwikkeling van de kinderen. Het is een waardevol programma voor ouders, leerkrachten en anderen die geïnteresseerd zijn in opvoeding en kindontwikkeling.

Bronnen

  1. Opvoeden Doe Je Zo! - RTL4
  2. Opvoeden Doe Je Zo! - RTL4
  3. Problematique de la prise en charge de l’infarctus du myocarde a L’Hopital Desegou (Mali)
  4. Opvoeden Doe Je Zo! - RTL4
  5. Opvoeden Doe Je Zo! - TVgids.nl
  6. Opvoeden Doe Je Zo! - Uitzending Gemist
  7. Opvoeden Doe Je Zo! - Uitzending Gemist
  8. Le coût réel des infarctus et des AVC
  9. Opvoeden Doe Je Zo! - TVBlik

Gerelateerde berichten

Een nieuwe locatie!

Vanaf maandag 11 december 2017 is Kinderopvang Lappelein te vinden op deze prachtige nieuwe locatie:

Kinderopvang Lappelein
Commandeurstraat 17
8442 AT Heerenveen
0513- 436658
06-13810429
[email protected]

Openingstijden

De openingstijden liggen tussen 6.30 uur en 19.00 uur.

In het nieuws

Nieuwe gevel voor BSO

nieuwe gevel bso lappeleinVorige week een nieuwe gevel bij de BSO gekregen. Nieuwe kozijnen, nieuw glas en deur.

Lees meer …

14 september: dag van de pedagogisch medewerker

dag van de pedagogisch medewerker 2022

Vandaag de dag van de pedagogisch medewerker. Denk u er even over na om deze kanjers in het zonnetje te zetten.

Lees meer …

Vier grote bakken appels uit eigen tuin!

appels uit eigen tuin
Gisteren met de kinderen alle appels van de bomen geplukt. Het zijn er weer onwijs veel, vier grote bakken vol.

Lees meer …


Kinderopvang Lappelein Erkend Leerbedrijf

Kinderopvang Lappelein is sinds april 2017 een erkend SBB leerbedrijf

Wie niet van een kind geniet, ziet het allermooiste niet

 

 

Tarieven