logo kinderopvang lappelein heerenveen 350

klachtenvrij 2019klachtenvrij 2020klachtenvrij 2021klachtenvrij 2022

Kinderopvang Lappelein
Kinderopvang Lappelein
Kleinschalige kinderopvang in Heerenveen

Lichamelijke opvoeding: een opleiding voor toekomstige docenten

Lichamelijke opvoeding is een belangrijk onderdeel van het onderwijs, zowel in het basisonderwijs als in het voortgezet onderwijs. De opleiding lichamelijke opvoeding is gericht op het opbouwen van kennis en vaardigheden die nodig zijn om leerlingen te helpen bij hun ontwikkeling en om hen te stimuleren om actief te blijven. De opleiding biedt een brede basis in bewegingsonderwijs, pedagogiek, psychologie en sportwetenschappen, zodat studenten op een professionele manier kunnen werken als docent. In dit artikel worden de kernaspecten van de opleiding lichamelijke opvoeding behandeld, met aandacht voor de inhoud van de studie, de toekomstige beroepen en de mogelijkheden om door te stromen naar verdere studies.

Inhoud van de opleiding

De opleiding lichamelijke opvoeding is gericht op het opbouwen van kennis en vaardigheden die nodig zijn om leerlingen te helpen bij hun ontwikkeling en om hen te stimuleren om actief te blijven. De opleiding richt zich op het geven van lessen in bewegingsonderwijs, het organiseren van sportactiviteiten en het begeleiden van leerlingen bij hun bewegingsontwikkeling. Studenten leren hoe ze leerlingen kunnen motiveren en hoe ze effectieve lessen kunnen opzetten. Daarnaast leren ze ook hoe ze een veilig pedagogisch beweegklimaat kunnen creëren.

De opleiding bestaat uit vier jaar volledige studies, waarin studenten een brede basis opbouwen in bewegingsonderwijs, pedagogiek, psychologie en sportwetenschappen. In het eerste jaar krijgen studenten een brede introductie in het werkveld van het bewegingsonderwijs. Ze leren hoe ze naar bewegingsactiviteiten kunnen kijken vanuit het oogpunt van beleven, regelen en verbeteren. Tijdens hun stage leren ze omgaan met een klas. Op de campus leren ze de didactische kennis opbouwen.

In het tweede jaar richten studenten zich op het basisonderwijs. Ze leren hoe ze leerlingen kunnen begeleiden bij hun bewegingsactiviteiten. Daarnaast leren ze ook hoe ze een veilig pedagogisch beweegklimaat kunnen creëren. In het derde jaar leren studenten hoe ze hun kennis kunnen toepassen in de praktijk. Ze leren ook hoe ze kunnen omgaan met verschillende leerlingen en hoe ze hun lessen kunnen evalueren. In het vierde en laatste jaar leren studenten hoe ze hun kennis kunnen toepassen in de praktijk. Ze leren ook hoe ze hun eigen vakvisie kunnen opstellen en hoe ze hun lessen kunnen evalueren.

Beroepen na de opleiding

Na het afronden van de opleiding lichamelijke opvoeding zijn er meerdere beroepsmogelijkheden. Studenten kunnen werken als docent lichamelijke opvoeding in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, mbo of hbo. Daarnaast kunnen ze ook werken als buurtsportcoach, sportcoördinator of combinatiefunctionaris.

Een buurtsportcoach werkt samen met sportinstanties en helpt bij het organiseren van naschoolse activiteiten. Een sportcoördinator werkt aan de school en helpt bij het organiseren van sportactiviteiten. Een combinatiefunctionaris werkt als brug tussen school en sport en helpt bij het organiseren van gymlessen op scholen. Daarnaast kunnen studenten ook werken als trainer of coach, waarin ze leerlingen kunnen begeleiden bij hun sportieve ontwikkeling.

Doorstroom naar verdere studies

Na het afronden van de opleiding lichamelijke opvoeding zijn er meerdere mogelijkheden om door te stromen naar verdere studies. Studenten kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een master in lichamelijke opvoeding en sportpedagogiek, sportwetenschappen, sportbeleid en sportmanagement, bewegingswetenschappen, maatschappelijke opvoedingsvraagstukken, onderwijskunde of learning en innovation. Deze studies helpen studenten om hun kennis en vaardigheden verder uit te breiden en te verdiepen.

Toegang tot de opleiding

De opleiding lichamelijke opvoeding is toegankelijk voor studenten met een passie voor educatie en sport. Alle profielen binnen havo en vwo sluiten hierop aan, evenals een mbo-opleiding op niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding. Studenten die de mbo-opleiding sport en bewegen coördinator niveau 4 hebben gevolgd, kunnen de opleiding in drie jaar afronden. Dit wordt de verkorte leerroute genoemd.

Voor studenten die geen toelatinggevende vooropleiding hebben, is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een toelatingsonderzoek. Dit onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets. Daarnaast zijn er ook andere manieren om de opleiding te volgen, zoals deeltijdstudie of doorstroom naar hogere jaren van de opleiding.

Studiekeuze en financiering

De opleiding lichamelijke opvoeding is een hbo-topopleiding, wat betekent dat het een uitstekende kwaliteit heeft. De opleiding is gericht op het opbouwen van kennis en vaardigheden die nodig zijn om leerlingen te helpen bij hun ontwikkeling en om hen te stimuleren om actief te blijven. De opleiding biedt een brede basis in bewegingsonderwijs, pedagogiek, psychologie en sportwetenschappen, zodat studenten op een professionele manier kunnen werken als docent. De opleiding is een hbo-topopleiding, wat betekent dat het een uitstekende kwaliteit heeft.

De opleiding is ook toegankelijk voor studenten met een passie voor educatie en sport. Alle profielen binnen havo en vwo sluiten hierop aan, evenals een mbo-opleiding op niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding. Studenten die de mbo-opleiding sport en bewegen coördinator niveau 4 hebben gevolgd, kunnen de opleiding in drie jaar afronden. Dit wordt de verkorte leerroute genoemd.

Voor studenten die geen toelatinggevende vooropleiding hebben, is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een toelatingsonderzoek. Dit onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets. Daarnaast zijn er ook andere manieren om de opleiding te volgen, zoals deeltijdstudie of doorstroom naar hogere jaren van de opleiding.

Conclusie

De opleiding lichamelijke opvoeding is een uitstekende keuze voor studenten die een passie hebben voor educatie en sport. De opleiding biedt een brede basis in bewegingsonderwijs, pedagogiek, psychologie en sportwetenschappen, zodat studenten op een professionele manier kunnen werken als docent. De opleiding is gericht op het opbouwen van kennis en vaardigheden die nodig zijn om leerlingen te helpen bij hun ontwikkeling en om hen te stimuleren om actief te blijven. De opleiding biedt ook meerdere beroepsmogelijkheden, waaronder docent lichamelijke opvoeding, buurtsportcoach, sportcoördinator en combinatiefunctionaris. Daarnaast zijn er ook meerdere mogelijkheden om door te stromen naar verdere studies, zoals een master in lichamelijke opvoeding en sportpedagogiek, sportwetenschappen, sportbeleid en sportmanagement, bewegingswetenschappen, maatschappelijke opvoedingsvraagstukken, onderwijskunde of learning en innovation.

Bronnen

  1. Windesheim
  2. HBOstart
  3. Sportnetwerk
  4. Studiekeuze123
  5. Windesheim (deeltijd)
  6. De Haagse Hogeschool
  7. Fontys
  8. Hanze
  9. HVA
  10. Han

Gerelateerde berichten

Een nieuwe locatie!

Vanaf maandag 11 december 2017 is Kinderopvang Lappelein te vinden op deze prachtige nieuwe locatie:

Kinderopvang Lappelein
Commandeurstraat 17
8442 AT Heerenveen
0513- 436658
06-13810429
[email protected]

Openingstijden

De openingstijden liggen tussen 6.30 uur en 19.00 uur.

In het nieuws

Nieuwe gevel voor BSO

nieuwe gevel bso lappeleinVorige week een nieuwe gevel bij de BSO gekregen. Nieuwe kozijnen, nieuw glas en deur.

Lees meer …

14 september: dag van de pedagogisch medewerker

dag van de pedagogisch medewerker 2022

Vandaag de dag van de pedagogisch medewerker. Denk u er even over na om deze kanjers in het zonnetje te zetten.

Lees meer …

Vier grote bakken appels uit eigen tuin!

appels uit eigen tuin
Gisteren met de kinderen alle appels van de bomen geplukt. Het zijn er weer onwijs veel, vier grote bakken vol.

Lees meer …


Kinderopvang Lappelein Erkend Leerbedrijf

Kinderopvang Lappelein is sinds april 2017 een erkend SBB leerbedrijf

Wie niet van een kind geniet, ziet het allermooiste niet

 

 

Tarieven