logo kinderopvang lappelein heerenveen 350

klachtenvrij 2019klachtenvrij 2020klachtenvrij 2021klachtenvrij 2022

Kinderopvang Lappelein
Kinderopvang Lappelein
Kleinschalige kinderopvang in Heerenveen

Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding in Hasselt: Wat Je Wilt Weten

Lichamelijke opvoeding is een essentieel onderdeel van het onderwijs, zowel in het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs. Het is een vak dat niet alleen gericht is op fysieke ontwikkeling, maar ook op psychomotorische vaardigheden, gezondheid en het ontwikkelen van een positieve levensstijl bij kinderen. In het kader van het leren van lichamelijke vaardigheden, is het belangrijk dat leraren over de juiste bevoegdheid en kennis beschikken. In dit artikel wordt gekeken naar de mogelijkheden voor lerarenopleidingen in het veld van lichamelijke opvoeding, met name in Hasselt, en de relevante informatie uit de bronnen.

Wat is een Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding?

Een lerarenopleiding lichamelijke opvoeding is een opleiding die gericht is op het opvoeden en onderwijzen van kinderen in de kernvaardigheden van bewegen. De opleiding richt zich op het leren van de basisvaardigheden van lichamelijke opvoeding, zoals lopen, springen, werken met voorwerpen, en het leren van spelregels. Daarnaast leren studenten om dit te vertalen naar een onderwijsprogramma dat past bij de leeftijd van de leerlingen en hun ontwikkelingsniveau. De opleiding is gericht op zowel het lichamelijk als psychomotorisch ontwikkelingsproces van kinderen.

In Nederland zijn er verschillende opleidingen beschikbaar, waaronder de pabo (pedagogische academie voor basisonderwijs), de universitaire pabo en de hoger beroepsonderwijs (hbo)-opleidingen. De opleidingen variëren in duur, inhoud en benadering. Voor degenen die een opleiding willen volgen in het veld van lichamelijke opvoeding, zijn er ook specifieke programma’s die gericht zijn op het leren van sporten, bewegingsvaardigheden en het opbouwen van een actieve levensstijl bij kinderen.

Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding in Hasselt

In de bronnen wordt niet expliciet verwezen naar een opleiding lichamelijke opvoeding in Hasselt. Wel is er sprake van het Athletic Skills Model (ASM), dat een visie op bewegen biedt voor jong tot oud. De ASM Academy biedt een instructeursopleiding aan in Brugge en Hasselt, wat aantoont dat er in deze regio mogelijkheden zijn om in te stappen op het gebied van lichamelijke opvoeding en sport. Het model richt zich op het leren van bewegingsvaardigheden en het ontwikkelen van een brede motorische ontwikkeling.

De opleidingen die gericht zijn op lichamelijke opvoeding, zoals de pabo, zijn over het algemeen gericht op het leren van onderwijs, leerplannen en het leren omgaan met leerlingen. In de bronnen is te zien dat er ook opleidingen zijn die specifiek zijn opgericht voor het leren van lichamelijke vaardigheden, zoals de opleidingen die gericht zijn op het leren van sporten, beweging en het ontwikkelen van een positieve houding ten opzichte van bewegen.

Opleidingen en Bevoegdheden

In de bronnen wordt duidelijk gemaakt dat het mogelijk is om als leraar te werken in het basisonderwijs of het voortgezet onderwijs, mits de juiste bevoegdheden zijn behaald. Voor het basisonderwijs is een pabo-opleiding vereist, terwijl voor het voortgezet onderwijs een tweedegraads bevoegdheid nodig is. Deze bevoegdheid kan worden behaald via een hbo-opleiding, een universitaire pabo of via een andere route, zoals een zij-instromertraject.

In de bronnen wordt ook verwezen naar de verschillende manieren waarop je je bevoegdheid kunt halen, waaronder het volgen van een opleiding aan een hogeschool of universiteit, het combineren van een opleiding met een andere studie, en het volgen van een verkort traject als je al een ander diploma hebt. Daarnaast wordt er ook gesproken over de mogelijkheid om als zij-instromer in het beroep je bevoegdheid te halen, terwijl je tegelijkertijd lesgeeft.

Praktijkervaring en Stage

Een belangrijk onderdeel van de opleiding lichamelijke opvoeding is de praktijkervaring. In de bronnen wordt aangegeven dat studenten tijdens hun opleiding stages lopen, waarin ze leren omgaan met leerlingen, lesgeven en het opstellen van leerplannen. De stages zijn gericht op het leren van het aanbieden van onderwijs, het leren omgaan met leerlingen en het ontwikkelen van een passend lesprogramma.

De bronnen laten ook zien dat het belangrijk is om zoveel mogelijk ervaring op te doen in het leren van lichamelijke vaardigheden, zodat de studenten zich goed kunnen voorbereiden op hun toekomstige functie als leraar. Daarnaast is het belangrijk om te leren hoe je met leerlingen omgaat, hoe je hen kunt begeleiden en hoe je hen kunt inspireren om actief te blijven.

Onderwijsondersteunende Opleidingen

Na het afronden van de opleiding lichamelijke opvoeding is het mogelijk om verder te gaan met een opleiding in het onderwijs, zoals een master in onderwijskunde. In de bronnen wordt ook gesproken over de mogelijkheid om een opleiding te combineren met een andere studie, zoals onderwijskunde of pedagogiek. Dit maakt het mogelijk om je kennis en vaardigheden te verdiepen en je te richten op een specifieke richting binnen het onderwijs.

Daarnaast zijn er ook opleidingen beschikbaar voor mensen die al een diploma hebben en die de opleiding willen volgen via een verkort traject. Dit is vooral van toepassing op mensen die al een hbo- of wo-diploma hebben en die zich willen verdiepen in het onderwijs.

Beloningen en Saldo

In de bronnen wordt ook gesproken over de beloningen en het salaris dat leraren verdienen. Het salaris varieert per opleiding en per functie, maar is in het algemeen marktconform. Daarnaast zijn er ook subsidies beschikbaar voor mensen die een opleiding willen volgen, waardoor het mogelijk is om de kosten van de opleiding te verlagen.

Conclusie

Een opleiding lichamelijke opvoeding is essentieel voor het leren van de basisvaardigheden van bewegen en het ontwikkelen van een positieve levensstijl bij kinderen. In Hasselt zijn er mogelijkheden om in te stappen op het gebied van lichamelijke opvoeding, zoals de opleidingen van de ASM Academy. Daarnaast zijn er verschillende manieren om je bevoegdheid te halen, waaronder het volgen van een opleiding aan een hogeschool of universiteit, het combineren met een andere studie en het volgen van een verkort traject.

De opleiding lichamelijke opvoeding is gericht op het leren van onderwijs, leerplannen en het leren omgaan met leerlingen. De praktijkervaring is een belangrijk onderdeel van de opleiding, zodat studenten zich goed kunnen voorbereiden op hun toekomstige functie als leraar. Daarnaast is het belangrijk om te leren hoe je met leerlingen omgaat, hoe je hen kunt begeleiden en hoe je hen kunt inspireren om actief te blijven.

Bronnen

  1. Superprof
  2. Vaktherapie Nederland
  3. Onderwijsloket - Lerarenopleidingen
  4. Rijksoverheid - Leraar voortgezet onderwijs
  5. Athletic Skills Model
  6. LinkedIn - Lichamelijke Opvoeding
  7. NCOI - Lerarenopleidingen
  8. HAN - Leraar worden
  9. HU - Lerarenopleidingen
  10. Rijksoverheid - Leraar basisonderwijs
  11. VU - Universitaire lerarenopleidingen

Gerelateerde berichten

Een nieuwe locatie!

Vanaf maandag 11 december 2017 is Kinderopvang Lappelein te vinden op deze prachtige nieuwe locatie:

Kinderopvang Lappelein
Commandeurstraat 17
8442 AT Heerenveen
0513- 436658
06-13810429
[email protected]

Openingstijden

De openingstijden liggen tussen 6.30 uur en 19.00 uur.

In het nieuws

Nieuwe gevel voor BSO

nieuwe gevel bso lappeleinVorige week een nieuwe gevel bij de BSO gekregen. Nieuwe kozijnen, nieuw glas en deur.

Lees meer …

14 september: dag van de pedagogisch medewerker

dag van de pedagogisch medewerker 2022

Vandaag de dag van de pedagogisch medewerker. Denk u er even over na om deze kanjers in het zonnetje te zetten.

Lees meer …

Vier grote bakken appels uit eigen tuin!

appels uit eigen tuin
Gisteren met de kinderen alle appels van de bomen geplukt. Het zijn er weer onwijs veel, vier grote bakken vol.

Lees meer …


Kinderopvang Lappelein Erkend Leerbedrijf

Kinderopvang Lappelein is sinds april 2017 een erkend SBB leerbedrijf

Wie niet van een kind geniet, ziet het allermooiste niet

 

 

Tarieven