Love Bombing bij Kinderopvoeding: Wat Ouders Weten Moeten
juli 7, 2025
De lerarenopleiding 1e graad lichamelijke opvoeding is een opleiding die gericht is op het opvoeden en onderwijzen van kinderen in de basis- en voortgezette onderwijsfase. De opleiding is bedoeld voor studenten die een carrière willen opbouwen als leraar lichamelijke opvoeding in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs. De opleiding richt zich op het leren geven van bewegingsactiviteiten en sport, en biedt studenten de kans om zich te verdiepen in onderwerpen zoals anatomie, bewegingsleer, sportpsychologie en didactiek. De opleiding is gericht op het ontwikkelen van vaardigheden om leerlingen te begeleiden en te stimuleren bij het leren bewegen.
De lerarenopleiding 1e graad lichamelijke opvoeding is een hbo-opleiding die gericht is op het opvoeden en onderwijzen van kinderen in de basis- en voortgezette onderwijsfase. De opleiding is bedoeld voor studenten die een carrière willen opbouwen als leraar lichamelijke opvoeding in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs. De opleiding richt zich op het leren geven van bewegingsactiviteiten en sport, en biedt studenten de kans om zich te verdiepen in onderwerpen zoals anatomie, bewegingsleer, sportpsychologie en didactiek. De opleiding is gericht op het ontwikkelen van vaardigheden om leerlingen te begeleiden en te stimuleren bij het leren bewegen.
De opleiding is opgebouwd uit verschillende jaren, waarin de studenten zich richten op de basis, verdieping en afsluiting van de opleiding. In het eerste jaar wordt de basis gelegd, waarin de studenten kennis maken met het werkveld van het bewegingsonderwijs. Ze leren hoe ze naar bewegingsactiviteiten kunnen kijken vanuit het oogpunt van beleven, regelen en verbeteren. Tijdens de stage leren ze omgaan met een klas. Op de campus leren ze de didactische kennis op.
In het tweede en derde jaar richten de studenten zich op het basisonderwijs. Ze leren hoe ze leerlingen kunnen begeleiden en helpen bij het ontwikkelen van hun beweegbekwaamheden. Ze ontwikkelen hun didactische vaardigheden en leren samenwerken in een team. Aan het eind van dit jaar kunnen ze lesgeven aan groep 1 tot en met 8 in het basisonderwijs. Ook leren ze kennis maken met het lesgeven in het voortgezet onderwijs.
In het vierde jaar draait het om het afronden van de opleiding en het maken van de stap naar de praktijk. De studenten lopen 2 dagen per week stage en krijgen steeds meer zelfstandigheid als leerkracht LO. De andere dagen volgen ze les op de ALO. Ze sluiten de opleiding af met een eindwerk en een eindassessment.
De lerarenopleiding 1e graad lichamelijke opvoeding is toegankelijk voor studenten met een passie voor educatie en sport. Alle profielen binnen havo en vwo sluiten hierop aan, evenals een mbo-opleiding op niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding. Volg je de mbo-opleiding sport en bewegen/coördinator niveau 4, dan kun je de HALO in 3 jaar afronden. Dit wordt de verkorte leerroute (VL) genoemd. Je krijgt hier bij aanvang van het studiejaar meer informatie over.
Niet rechtstreeks toelaatbaar? Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse Hogeschool. 21+-toelatingsonderzoek. Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Na het afronden van de opleiding kun je als leraar lichamelijke opvoeding werken in verschillende onderwijsvelden. Je kunt lesgeven in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en het mbo. Daarnaast kun je ook werken als buurtsportcoach, die samen met sportinstanties naschools aanbod verzorgt. De opleiding biedt ook de kans om door te stromen naar een master in sportwetenschappen, sportbeleid en sportmanagement, bewegingswetenschappen, maatschappelijke opvoedingsvraagstukken, onderwijskunde, learning en innovation, of educative needs.
De opleiding biedt ook de kans om te werken als sportdocent bij een mbo-opleiding. Daarnaast kun je ook werken als buurtsportcoach, die samen met sportinstanties naschools aanbod verzorgt. De opleiding biedt ook de kans om door te stromen naar een master in sportwetenschappen, sportbeleid en sportmanagement, bewegingswetenschappen, maatschappelijke opvoedingsvraagstukken, onderwijskunde, learning en innovation, of educative needs.
Het studieprogramma van de lerarenopleiding 1e graad lichamelijke opvoeding is gericht op het leren geven van bewegingsactiviteiten en sport. De studenten leren hoe ze leerlingen kunnen begeleiden en helpen bij het ontwikkelen van hun beweegbekwaamheden. Ze leren ook hoe ze les kunnen geven in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en het mbo.
Het programma bestaat uit verschillende jaren, waarin de studenten zich richten op de basis, verdieping en afsluiting van de opleiding. In het eerste jaar wordt de basis gelegd, waarin de studenten kennis maken met het werkveld van het bewegingsonderwijs. Ze leren hoe ze naar bewegingsactiviteiten kunnen kijken vanuit het oogpunt van beleven, regelen en verbeteren. Tijdens de stage leren ze omgaan met een klas. Op de campus leren ze de didactische kennis op.
In het tweede en derde jaar richten de studenten zich op het basisonderwijs. Ze leren hoe ze leerlingen kunnen begeleiden en helpen bij het ontwikkelen van hun beweegbekwaamheden. Ze ontwikkelen hun didactische vaardigheden en leren samenwerken in een team. Aan het eind van dit jaar kunnen ze lesgeven aan groep 1 tot en met 8 in het basisonderwijs. Ook leren ze kennis maken met het lesgeven in het voortgezet onderwijs.
In het vierde jaar draait het om het afronden van de opleiding en het maken van de stap naar de praktijk. De studenten lopen 2 dagen per week stage en krijgen steeds meer zelfstandigheid als leerkracht LO. De andere dagen volgen ze les op de ALO. Ze sluiten de opleiding af met een eindwerk en een eindassessment.
De opleiding is gericht op praktijkleren, waarbij de studenten hun kennis en vaardigheden toepassen in de praktijk. De opleiding biedt de kans om stages te lopen in verschillende onderwijstypen, waaronder het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en het mbo. De studenten leren hoe ze leerlingen kunnen begeleiden en helpen bij het ontwikkelen van hun beweegbekwaamheden.
De opleiding biedt ook de kans om stages te lopen in verschillende onderwijstypen, waaronder het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en het mbo. De studenten leren hoe ze leerlingen kunnen begeleiden en helpen bij het ontwikkelen van hun beweegbekwaamheden. Ze leren ook hoe ze les kunnen geven in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en het mbo.
De lerarenopleiding 1e graad lichamelijke opvoeding is een uitgebreide opleiding die gericht is op het opvoeden en onderwijzen van kinderen in de basis- en voortgezette onderwijsfase. De opleiding biedt studenten de kans om zich te verdiepen in onderwerpen zoals anatomie, bewegingsleer, sportpsychologie en didactiek. De opleiding is gericht op het ontwikkelen van vaardigheden om leerlingen te begeleiden en te stimuleren bij het leren bewegen. De opleiding is gericht op het leren geven van bewegingsactiviteiten en sport, en biedt studenten de kans om zich te verdiepen in onderwerpen zoals anatomie, bewegingsleer, sportpsychologie en didactiek.
Wie niet van een kind geniet, ziet het allermooiste niet