logo kinderopvang lappelein heerenveen 350

klachtenvrij 2019klachtenvrij 2020klachtenvrij 2021klachtenvrij 2022

Kinderopvang Lappelein
Kinderopvang Lappelein
Kleinschalige kinderopvang in Heerenveen

Hogeschool Utrecht: Onderwijs en opvoeding in de praktijk

Hogeschool Utrecht biedt een breed en gevarieerd aanbod aan opleidingen op het gebied van onderwijs en opvoeding. De focus ligt op praktijkgerichte opleidingen die gericht zijn op de behoeften van kinderen, jongeren en leerlingen. In dit artikel wordt ingegaan op de verschillende thema’s, opleidingen en leerpraktijken die op de HU worden aangeboden. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de rol van pedagogie, de nadruk op inclusief onderwijs en de samenwerking met het werkveld.

Onderwijs en opvoeding: een roeping met passie

Het vakgebied Onderwijs & Opvoeding bij Hogeschool Utrecht staat centraal in de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Het is een roeping waarin passie en gedrevenheid centraal staan. De studenten leren om kinderen en jongeren te begeleiden, te motiveren en te inspireren. In dit vakgebied worden onderwerpen behandeld zoals basisonderwijs, voortgezet onderwijs, pedagogiek, educational needs en innovatie. Het doel is om kinderen de beste start te geven en hen te helpen in hun ontwikkeling.

De opleidingen zijn gericht op de beroepspraktijk en worden samen ontwikkeld met de branches. Hierdoor is het niveau van de opleidingen hoog. Studenten leren in stages en studieopdrachten te werken met de praktijk, zodat ze direct aan de slag kunnen met de kennis die ze hebben opgedaan. Dit maakt de opleidingen zeer toekomstbestendig en geschikt voor de arbeidsmarkt.

Basisonderwijs: het fundament voor de onderwijsloopbaan

Het basisonderwijs is een van de belangrijkste thema’s binnen het vakgebied Onderwijs & Opvoeding. Werken in het basisonderwijs vraagt inzet en passie. De leerlingen leren lezen, schrijven en rekenen, maar ook ontwikkelen ze zich op sociaal en emotioneel gebied. De opleidingen voor leraar worden gegeven in samenwerking met scholen en instellingen. Hierbij wordt de nadruk gelegd op de praktijkgerichtheid en innovatie.

Er is sprake van een tekort aan leraren in het basisonderwijs, wat leidt tot veel werkgelegenheid voor toekomstige docenten. De opleidingen leggen de nadruk op de beroepspraktijk en werken samen met scholen aan innovatieve projecten. Dit zorgt voor een sterke band met de praktijk en maakt het mogelijk om direct aan de slag te gaan met de kennis en vaardigheden die zijn opgedaan.

Pedagogiek: een brede blik op opvoeding en ontwikkeling

Pedagogiek is een belangrijk onderdeel van het vakgebied Onderwijs & Opvoeding. Hierin wordt de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren vanuit verschillende perspectieven bekeken. Dit maakt het mogelijk om het kind beter te helpen en te begrijpen. De opleidingen in pedagogiek richten zich op het helpen van kinderen en jongeren om goed, veilig en gezond op te groeien.

De opleiding Ecologische Pedagogiek is een voorbeeld van een opleiding die werkt vanuit een ecologisch perspectief. Hierbij wordt kinderen niet los gezien van hun omgeving. Je leert kinderen te laten floreren door, zoveel mogelijk in samenspraak met hen, hun omgeving te beïnvloeden. Dit zorgt voor een passend en effectief onderwijs dat aansluit bij de behoeften van kinderen en jongeren.

Educational Needs: inclusief onderwijs en het passend onderwijs bieden

De master Educational Needs richt zich op het verschil maken voor leerlingen en jongeren met diverse behoeften en talenten. Het doel is om kinderen passend onderwijs te bieden dat écht aansluit bij hun mogelijkheden. De opleiding is gericht op inclusief onderwijs, waarin alle kinderen en jongeren gelijkwaardig worden behandeld. Hierbij wordt aandacht besteed aan de begeleiding van leerlingen met lees- en spellingsproblemen of dyslexie, maar ook aan de ondersteuning van hoogbegaafde leerlingen.

In de mastermodule wordt aandacht besteed aan de diagnostiek van rekenproblemen en het begeleiden van leerlingen in een inclusief onderwijssysteem. Hierbij wordt aandacht besteed aan de vraag wie deze leerling is, wat deze leerling zegt en hoe deze leerling mee doet. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het signaleren van (hoog)begaafdheid en het implementeren van signaleringsinstrumenten in de dagelijkse beroepspraktijk.

Inclusief onderwijs: gelijke participatie en respect voor verschillen

Inclusief onderwijs is een vanzelfsprekende verantwoordelijkheid voor ons allemaal. Dit staat centraal in de mastermodule van Educational Needs. Hierbij wordt inclusie breed opgevat, met een focus op gelijke participatie van alle kinderen en jongeren. Er wordt aandacht besteed aan het begrip en het respect voor alle verschillen die er kunnen zijn.

In de module worden verschillende modellen behandeld, zoals het sociale model, het Quality Of Life model, inclusieve pedagogiek, Universal Design of Learning (UDL) en het model van de ICF, Person Driven Planning en People First Language. Hiermee wordt het begrip inclusie verder ontwikkeld en wordt aandacht besteed aan het helpen van kinderen en jongeren in een inclusief onderwijssysteem.

Samenwerking met het werkveld en praktijkgerichtheid

Een belangrijk kenmerk van de opleidingen bij Hogeschool Utrecht is de samenwerking met het werkveld. De opleidingen worden samen ontwikkeld met de branches en de lectoraten. Hierdoor is het niveau van de opleidingen hoog en wordt er aandacht besteed aan de praktijkgerichtheid. Studenten leren in stages en studieopdrachten te werken met de praktijk, zodat ze direct aan de slag kunnen met de kennis die ze hebben opgedaan.

De opleidingen zijn gericht op de beroepspraktijk en werken samen met scholen aan innovatieve projecten. Dit zorgt voor een sterke band met de praktijk en maakt het mogelijk om direct aan de slag te gaan met de kennis en vaardigheden die zijn opgedaan. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het werken aan toekomstgericht onderwijs, waarin de nadruk ligt op innovatie en het anticiperen op ontwikkelingen in de samenleving.

Samenwerking met andere instellingen en regio’s

Hogeschool Utrecht werkt samen met andere instellingen en regio’s om innovatief onderwijs te ontwikkelen. De opleidingen zijn gericht op de samenwerking met scholen, bedrijven en overheden. Hierdoor ontstaat er een sterke band met het werkveld en worden de opleidingen geoptimaliseerd op de behoeften van de beroepspraktijk.

Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het werken aan toekomstgericht onderwijs, waarin de nadruk ligt op innovatie en het anticiperen op ontwikkelingen in de samenleving. Dit wordt gedaan door samenwerking met andere instellingen en het werken aan innovatieve projecten.

Conclusie

Hogeschool Utrecht biedt een breed en gevarieerd aanbod aan opleidingen op het gebied van onderwijs en opvoeding. De focus ligt op praktijkgerichte opleidingen die gericht zijn op de behoeften van kinderen, jongeren en leerlingen. De opleidingen zijn gericht op de beroepspraktijk en worden samen ontwikkeld met de branches. Hierdoor is het niveau van de opleidingen hoog en wordt er aandacht besteed aan de praktijkgerichtheid. De opleidingen zijn gericht op de samenwerking met het werkveld en ontwikkelen innovatief onderwijs. De focus ligt op inclusief onderwijs, waarin alle kinderen en jongeren gelijkwaardig worden behandeld. De opleidingen zijn gericht op de behoeften van kinderen, jongeren en leerlingen, en helpen hen om goed, veilig en gezond op te groeien.

Bronnen

  1. Hogeschool Utrecht - Onderwijs & Opvoeding
  2. Hogeschool Utrecht - Deeltijdopleiding Pedagogiek
  3. Hogeschool Utrecht - Hogeschool Utrecht
  4. Hogeschool Utrecht - Vakgebieden Onderwijs & Opvoeding
  5. Hogeschool Utrecht - Basisonderwijs
  6. Hogeschool Utrecht - Interessegebieden Onderwijs & Opvoeding
  7. Hogeschool Utrecht - Master Educational Needs
  8. Hogeschool Utrecht - Voltijdopleiding Pedagogiek
  9. Gene's Heartland Foods

Gerelateerde berichten

Een nieuwe locatie!

Vanaf maandag 11 december 2017 is Kinderopvang Lappelein te vinden op deze prachtige nieuwe locatie:

Kinderopvang Lappelein
Commandeurstraat 17
8442 AT Heerenveen
0513- 436658
06-13810429
[email protected]

Openingstijden

De openingstijden liggen tussen 6.30 uur en 19.00 uur.

In het nieuws

Nieuwe gevel voor BSO

nieuwe gevel bso lappeleinVorige week een nieuwe gevel bij de BSO gekregen. Nieuwe kozijnen, nieuw glas en deur.

Lees meer …

14 september: dag van de pedagogisch medewerker

dag van de pedagogisch medewerker 2022

Vandaag de dag van de pedagogisch medewerker. Denk u er even over na om deze kanjers in het zonnetje te zetten.

Lees meer …

Vier grote bakken appels uit eigen tuin!

appels uit eigen tuin
Gisteren met de kinderen alle appels van de bomen geplukt. Het zijn er weer onwijs veel, vier grote bakken vol.

Lees meer …


Kinderopvang Lappelein Erkend Leerbedrijf

Kinderopvang Lappelein is sinds april 2017 een erkend SBB leerbedrijf

Wie niet van een kind geniet, ziet het allermooiste niet

 

 

Tarieven