logo kinderopvang lappelein heerenveen 350

klachtenvrij 2019klachtenvrij 2020klachtenvrij 2021klachtenvrij 2022

Kinderopvang Lappelein
Kinderopvang Lappelein
Kleinschalige kinderopvang in Heerenveen

Etnische opvoeding en natuurontdekking in Borneo

Inleiding

Bij de opvoeding van jonge kinderen speelt de ervaring met de natuur een cruciale rol. In het bijzonder is de reis naar Borneo, waarin kinderen kunnen leren omgaan met het tropische regenwoud, een waardevolle les in biodiversiteit en ecologie. Binnen het kader van educatieve reizen worden kinderen blootgesteld aan het complexe ecosysteem van Borneo, waarin ze leren om te kennis te komen met de verschillende soorten flora en fauna. In dit artikel wordt ingegaan op de praktijk van het leren in het regenwoud, de betrokkenheid van ouders en het belang van natuurontdekking in de opvoeding van jonge kinderen. De informatie is gebaseerd op gegevens uit de bronnen die hieronder zijn vermeld.

De rol van natuur in de opvoeding

Een van de belangrijkste lessen die kinderen kunnen leren tijdens een reis naar Borneo is het begrip van de complexiteit van het ecosysteem. In het regenwoud van Borneo, waarin veel verschillende soorten planten en dieren voorkomen, leren kinderen het verschijnsel van biodiversiteit begrijpen. In de bronnen wordt aangegeven dat de studenten die de cursus ‘Tropical Biodiversity and Field Methods’ volgen, een week intensief college krijgen over de basis van tropische biodiversiteit, inclusief de structuur van het bos, de schimmeldiversiteit en de insecten en zoogdieren die daarvan deel uitmaken. Dit is een belangrijk onderdeel van de opvoeding, want het helpt de kinderen begrip te vatten van de complexiteit van het ecosysteem en de betrokkenheid van elke soort in het evenwicht van het regenwoud.

Onderwijs in het veld: een praktische aanpak

De cursus ‘Tropical Biodiversity and Field Methods’ biedt studenten de kans om in de praktijk te leren. Tijdens deze cursus reizen masterstudenten biologie twee weken naar Maleisijs Borneo om ervaring op te doen met veldwerk. Dit is een vorm van onderwijs waarin de leerlingen actief betrokken zijn bij het onderzoek en het verkennen van het regenwoud. De cursus is bedoeld om studenten te leren omgaan met de natuur, met name met betrekking tot de biodiversiteit en de methoden om die te onderzoeken. Hierbij wordt het belang van het werken met dierenverzorgers benadruid, zoals in het geval van het onderzoek van Tom Roth, die gebruikmaakte van de kennis van de dierverzorgers van de Borneo orang-oetans in Apenheul. Deze samenwerking is essentieel om te leren omgaan met de natuur en de dieren die daarin leven.

Bezoek aan het Sepilok Orang-utan Rehabilitation Centre

Een van de belangrijkste plekken waar kinderen kunnen leren over de natuur en de bescherming van het regenwoud is het Sepilok Orang-utan Rehabilitation Centre. Hier kunnen kinderen de oranje apen zien die worden opgeleid om terug te keren naar het wild. In de bronnen wordt beschreven dat de bezoeker bij het centrum kan kiezen voor een bezoek aan het voederplatform, waar de orang-oetans worden gevoerd. Het is een prachtige ervaring om te zien hoe de apen worden verzorgd en gevoederd. De bezoeker kan ook deelnemen aan een nachtwandeling, waardoor ze een unieke kijk krijgen op het gedrag van de apen. Het centrum is een belangrijk onderdeel van de natuurontdekking, want het geeft kinderen de kans om te leren over de bescherming van het regenwoud en de dieren die erin leven.

Bezoek aan het Apenheul

Het bezoek aan het Apenheul is een andere belangrijke onderdeel van de natuurontdekking. In dit dierentuin kunnen kinderen leren over de verschillende soorten dieren en hun levensomstandigheden. In de bronnen wordt beschreven dat Tom Roth, een onderzoeker, regelmatig bezoeken aan het Apenheul brengt om onderzoek te doen naar de Borneo orang-oetans. Hierbij wordt gebruikgemaakt van touchscreens en eyetrackers om te leren over het gedrag en de keuzes van de apen. Dit onderzoek helpt bij het verbeteren van de fokprogramma’s voor de orang-oetans. Het is een waardevolle les voor kinderen, want het laat zien hoe wetenschappelijk onderzoek kan bijdragen aan de bescherming van het regenwoud.

Reizen met jonge kinderen: een uitdaging en een kans

Reizen met jonge kinderen is een uitdaging, maar ook een kans om ze te leren omgaan met nieuwe situaties. In de bronnen wordt beschreven dat een gezin met twee jonge kinderen drie maanden door zuid-oost Azië reist. Dit is een avontuur op het gebied van reizen, maar ook op het gebied van opvoeding. De ouders vertellen dat ze hun kinderen willen laten ervaren wat het betekent om nieuwe landen, culturen en mensen te ontmoeten. De ervaring leert de kinderen om te leren omgaan met verschillende situaties en om te leren om te leren. De kinderen leren ook om te leren om te leren omgaan met de verschillen in kleding, taal en cultuur. De ervaring met reizen met jonge kinderen is dus een waardevolle les in opvoeding.

De betekenis van natuurontdekking in de opvoeding

Natuurontdekking is een belangrijk onderdeel van de opvoeding van jonge kinderen. In het bijzonder is de reis naar Borneo een waardevolle ervaring, waarin kinderen leren omgaan met de natuur en de biodiversiteit. In de bronnen wordt aangegeven dat de cursus ‘Tropical Biodiversity and Field Methods’ een waardevolle les is voor studenten, maar ook voor jonge kinderen. De cursus helpt hen om begrip te krijgen van de complexiteit van het ecosysteem en de betrokkenheid van elke soort in het evenwicht van het regenwoud. Daarnaast is het bezoek aan het Sepilok Orang-utan Rehabilitation Centre en het Apenheul belangrijk om de bescherming van het regenwoud en de dieren die erin leven te leren.

Conclusie

De opvoeding van jonge kinderen in het kader van natuurontdekking en ecologie is van groot belang. De reis naar Borneo biedt een waardevolle kans om leren over de complexiteit van het ecosysteem en de betrokkenheid van elke soort in het evenwicht van het regenwoud. De cursus ‘Tropical Biodiversity and Field Methods’ en het bezoek aan het Sepilok Orang-utan Rehabilitation Centre en het Apenheul zijn belangrijke onderdelen van deze opvoeding. Daarnaast is het reizen met jonge kinderen een waardevolle ervaring, die hen helpt om te leren omgaan met nieuwe situaties en om te leren om te leren. De natuurontdekking is dus een belangrijk onderdeel van de opvoeding van jonge kinderen, en de ervaring met Borneo is een waardevolle les in ecologie en biodiversiteit.

Bronnen

  1. Op tropisch avontuur voor je opleiding: regenwoud ontdekken op Borneo
  2. Drie maanden reizen door zuid-oost Azië met twee jonge kinderen
  3. Praktische informatie over Maleisië
  4. Hoe touchscreens en eyetrackers ons iets leren over het ‘dating life’ van orang-oetans
  5. West-Maleisië & Borneo rondreis
  6. Camera-traps kameroen
  7. Sepilok Orang-utan Rehabilitation Centre
  8. Borneo-blog aapjes kijken

Gerelateerde berichten

Een nieuwe locatie!

Vanaf maandag 11 december 2017 is Kinderopvang Lappelein te vinden op deze prachtige nieuwe locatie:

Kinderopvang Lappelein
Commandeurstraat 17
8442 AT Heerenveen
0513- 436658
06-13810429
[email protected]

Openingstijden

De openingstijden liggen tussen 6.30 uur en 19.00 uur.

In het nieuws

Nieuwe gevel voor BSO

nieuwe gevel bso lappeleinVorige week een nieuwe gevel bij de BSO gekregen. Nieuwe kozijnen, nieuw glas en deur.

Lees meer …

14 september: dag van de pedagogisch medewerker

dag van de pedagogisch medewerker 2022

Vandaag de dag van de pedagogisch medewerker. Denk u er even over na om deze kanjers in het zonnetje te zetten.

Lees meer …

Vier grote bakken appels uit eigen tuin!

appels uit eigen tuin
Gisteren met de kinderen alle appels van de bomen geplukt. Het zijn er weer onwijs veel, vier grote bakken vol.

Lees meer …


Kinderopvang Lappelein Erkend Leerbedrijf

Kinderopvang Lappelein is sinds april 2017 een erkend SBB leerbedrijf

Wie niet van een kind geniet, ziet het allermooiste niet

 

 

Tarieven